23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Løsningsforslag til kampen mod identitetstyveri

Dansk Erhverv deltog den 30. januar 2014 i Forbrugerådet Tænks miniseminar om identitetstyveri, hvor målet var at diskutere mulige løsninger der kan forebygge, at borgere udsættes for identitetstyveri.

På seminarets mødtes IT-teknikere, erhvervsrepræsentanter og politikere med forbrugerrepræsentanter og en person, som selv har været offer for identitetstyveri for at finde løsninger i kampen mod identitetstyverierne. Der kom mange forskellige løsningsforslag på banen i løbet af seminaret.

NemID er ikke løsningen
Adskillige af deltagerne så NemID som en løsning på problemerne med identitetstyverier, men Dansk Erhverv er ikke enig i denne tilgang til problemet. Langt den meste handel på nettet og i fysiske butikker foregår helt uden problemer, og det skal derfor sikres, at løsningerne er proportionale med problemets størrelse. Et krav om brug af NemID for eksempel ved kreditkøb i fysiske butikker eller enhver indgåelse af abonnementsaftaler vil besværliggøre dagligdagen unødigt for såvel forbrugere som erhvervsdrivende.

Lettere adgang til oplysninger om spærrede kort
I dag er det ikke muligt for de danske butikker at få adgang til oplysninger om stjålne eller misbrugte kørekort eller pas, og det gør det sværere for butikkerne at opdage identitetstyvene. Dansk Erhverv foreslog derfor på seminaret, at det skal være lettere at spærre sit kørekort eller pas, og at butikkerne skal have adgang til disse oplysninger. På den måde vil det blive væsentligt sværere for identitetstyvene at misbruge de oplysninger, som de har stjålet. Dette synspunkt blev bakket op af den person, som har været udsat for identitetstyveri.

Ønske om højere sikkerhed ved de danske kort
Fra flere sider lød der kritik af sikkerheden omkring de danske kørekort og pas. Dokumenterne er simpelthen for lette at forfalske, hvilket giver identitetstyvene lettere spil, når de vil misbruge oplysningerne. Dansk Erhverv har tidligere peget på, at sikkerheden ved identifikationsdokumenterne skal forøges, og at der måske kan findes inspiration i Sverige, hvor biometriske oplysninger indgår som en del af det svenske identifikationskort.

Forbrugerrådet Tænk udarbejder løsningskatalog
På baggrund af drøftelserne på seminaret, har Forbrugerrådet Tænk planlagt at udarbejde et løsningskatalog, der skal indeholde de mange forskellige løsningsmodeller, der blev drøftet på seminaret. Det er håbet, at løsningskataloget kan fungere som inspiration for politikerne i deres videre arbejde med at finde varige og holdbare løsninger i kampen mod identitetstyverierne.

Dansk Erhverv
Børsen, Slotsholmsgade 1-3
1217 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43232010
P nummer: 1003073049

Kontaktperson

JB
Jesper Brønnum
Kommunikationskonsulent
+45 33746567 jeb@danskerhverv.dk

Send til en kollega

0.047