23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grænsehandel er blevet påsketradition

Det er blevet en familietradition at køre over grænsen for at købe ind. Hver fjerde dansker, der tager over grænsen for at handle i påsken, siger, at turen over grænsen i påsken er blevet en tradition.

Påskeæg, øl, vin, sodavand og snaps. Det er faste ingredienser i mange af de påskefrokoster, der udspiller sig i de danske hjem i påsken. Men før vi når så langt skal, der handles. Og for hver tiende dansker foregår dele af påskehandlen på den anden side af grænsen, og for hver fjerde er turen over grænsen blevet en tradition. Det viser en befolkningsundersøgelse, som Dansk Erhverv har fået lavet.

”Vi har længe vist, at lavere priser, får danskerne over grænsen. Men at hver fjerde familie, der handler over grænsen i påsken, gør det som en familietradition er foruroligende. Den tradition skulle vi gerne have hjem til de danske butikker,” siger Lotte Engbæk Larsen.

Skal vi holde pengene i Danmark er det vigtigt, at de danske butikker kan tiltrække forbrugerne.

”Grænsehandlen i Danmark er omfattende. Det er der både naturlige og mere selvskabte årsager til. Danmark er en lille åben økonomi, og danskerne er meget mobile, men når grænsehandlen bliver for voldsom, bliver det omkostningsfyldt for Danmark bl.a. i form af tabt skatte- og afgiftsprovenu og tabte arbejdspladser,” siger Lotte Engbæk Larsen.

Dansk Erhverv
Børsen, Slotsholmsgade 1-3
1217 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43232010
P nummer: 1003073049

Kontaktperson

JB
Jesper Brønnum
Kommunikationskonsulent
+45 33746567 jeb@danskerhverv.dk

Send til en kollega

0.047