23948sdkhjf

Mere bæredygtigt tøj på de nordiske hylder

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Erhverv

Fælles nordisk ministerinitiativ skal gøre Norden førende inden for bæredygtig mode. Dansk Erhverv roser initiativet og opfordrer samtidig politikerne til at se nærmere på udfordringerne ved øget genanvendelse og cirkulær økonomi.

De nordiske miljøministre har i dag lanceret en ny plan for bæredygtig mode. Visionen er at gøre Norden førende inden for bæredygtigt design, forbrug og produktion. Og midlet er blandt andet mere genanvendelse, cirkulær økonomi og et nyt akademi for bæredygtigt design.

”I Dansk Erhverv glæder vi os over initiativet og til at gå i dialog med miljøministeren om, hvordan vi sammen kan folde visionerne ud,” siger Louise Koch, CSR-chef i Dansk Erhverv.

"Uddannelse af designere til at tænke bæredygtighed ind i hele produktets livscyklus fra materialevalg til robusthed og genanvendelse vil være et godt løft til branchen. Løftet skal komme indefra gennem ny viden og kreativt design, der løfter bæredygtighed ind på catwalken og ud til kunderne,” siger hun.

Fokus på hele værdikæden

Men det er også vigtigt at sætte fokus på hele værdikæden og udfordringerne i de lande, hvor en stor del af tekstilerne produceres. Det gælder både i forhold til miljø og arbejdsforhold.

”Det er udfordringer, der ligger langt udover, hvad de enkelte virksomheder selv kan løfte. Her ser vi gerne, at miljøministeren og hendes ministerkollegaer bruger deres indflydelse over for de enkelte landes regeringer,” siger Louise Koch.

Louise Koch er desuden glad for handlingsplanens vision om, at mode og tekstiler skal indgå i en cirkulær økonomi, hvor produkternes levetid forlænges, og tekstilfibre skal bruges igen og igen.

”Vi ser et stort potentiale for at udvikle nye innovative materialer og teknologier til mere bæredygtig produktion af mode og tekstil. Og de cirkulære forretningsmodeller begynder allerede at vise sit potentiale i branchen. Samtidig er det vigtigt også at se nærmere på de udfordringer, som virksomhederne står over for, når de eksperimenterer med nye former for genanvendelse,” siger Louise Koch.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Erhverv

Børsen, Slotsholmsgade 1-3
1217 København K
Danmark
Dansk Erhverv

Send til en kollega

0.063