23948sdkhjf

Nyt initiativ er tiltrængt hjælp til dansk nethandel

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Erhverv

Danske virksomheder får nu adgang til gratis, skræddersyet rådgivning om de regler og krav, der gælder ved e-handelseksport til andre EU/EØS-lande. Tiltrængt hjælp til især de små og mellemstore e-handelsvirksomheder, vurderer Dansk Erhverv.

Indre Markeds Center (IMC), der er en del af Erhvervsstyrelsen, har netop lanceret et nyt initiativ rettet mod danske handelsvirksomheder. Fremover vil det være muligt for virksomhederne at få gratis, skræddersyet rådgivning om de regler og krav, der gælder ved e-handelseksport til andre EU/EØS-lande.

Dansk Erhverv har længe efterspurgt hjælp til de mindre og mellemstore virksomheder, som ønsker at sælge på nettet til andre lande. Initiativet er en tiltrængt og stor hjælp for dansk nethandel.

”Mange regler er i dag ikke harmoniseret i EU. Det betyder, at man på en række områder skal sætte sig ind i 28 forskellige regelsæt. I praksis er det en barriere for særligt de mindre og mellemstore virksomheder, men barriererne bliver mindre nu, og det er vi naturligvis glade for,” siger Martin P. Barfoed, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Med på digitaliseringsbølgen

Danske handelsvirksomheder er for alvor ved at gribe mulighederne indenfor nethandel til forbrugerne. En virksomhed som længe har drevet nethandel, og som har været med på ”digitaliseringsbølgen” fra starten, er A. C. Perch’s Thehandel.

”Initiativet er rigtig positivt. Det er enormt ressourcekrævende at starte nethandel op på andre markeder og i andre lande, og særligt for den mindre detailvirksomhed kan det være en stor hjælp at have et sted at gå til og hente rådgivning. Jeg kan bestemt godt se os selv benytte muligheden, næste gang vi tager fat i et nyt marked,” siger Christian Hincheldey, medejer af A. C. Perch’s Thehandel.

Fakta om IMC

Indre Markeds Center er en del af Erhvervsstyrelsen under Erhvervs- og Vækstministeriet. Centeret yder rådgivning til danske virksomheder, der eksporterer varer og serviceydelser til andre EU-lande, om skat og moms, domænenavne, betalingstjenester, forsendelser, sprogkrav, markedsføring, certificering, forbrugerrettigheder samt cookies og persondata.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Erhverv

Børsen, Slotsholmsgade 1-3
1217 København K
Danmark
Dansk Erhverv

Send til en kollega

0.062