23948sdkhjf
Del siden
Annonce

På toppen af verdensmålene

Nick Malayeri fra CG Jensen skuer glad ud over Kalvebod Fælled fra taget af Ørestads bedst beliggende lejligheder, UN17 Village.

Han er stolt over at være med til at bygge planetens første boliger, der sigter efter at leve op til alle verdensmålene om bæredygtighed.

Det er ikke blot udsigten fra toppen af de snart færdige bygninger, som Nick er installationsleder på, der er i verdensklasse. Ambitionerne for UN17 Village-byggeriets bæredygtighed er også helt i top. Han er som uddannet bygningskonstruktør fra Zealand en central del af noget ekstraordinært - et byggeri i stor skala, der forsøger at leve op til alle FN’s 17 verdensmål, de grønne såvel som de sociale.

Morgenen starter kl. 03.30
Når Nick Malayeri hver dag kører på arbejde i København fra Holbæk klokken 03.30 -om ’morgenen’, som han siger - er han altid forventningsfuld og spændt på, hvilke udfordringer, der skal løses på dagen: -”Som leder på et stort byggeri er der ikke to dage, der er ens, og det er fedt! Da UN17 Village går forrest i forhold til verdensmålene, skal vi hele tiden tænke ud af boksen og genanvende materialer, give materialer videre til genbrug, overvåge og spare på energien samt anvende materialer, der ikke er de gængse i branchen.”

Vi har et socialt ansvar i praksis

Verdensmålene handler også om socialt ansvar. Entreprenørvirksomheden CG Jensen investerer derfor også tid og energi i at engagere medarbejdere, der har forskellige udfordringer i livet, som gør at de ikke kan magte et fuldtidsjob med det samme: -”Alle kan noget værdifuldt, det handler blot om, at vi som ansvarsfuld virksomhed skaber de rette rammer for den enkelte medarbejder. Og der er et godt arbejdsmiljø og en god stemning på byggepladsen blandt alle, så jeg vil sige, vi er ganske gode til inklusion her,” pointerer Nick Malayeri.

Kan man bygge et højhus af træ?
-”Ambitionen var at bygge hele UN17 Village-komplekset i træ, men de verdensomspændende leveranceproblemer har også ramt os. Vi har ganske enkelt ikke kunnet skaffe nok træ, så nogle dele af byggeriet er i konstrueret i beton. Der er dog stadig meget mere træ i bygningerne end normalt og det er godt for miljø og indeklima, ud over, at det er smukt! Der er dog en række udfordringer i at bygge i træ. Især fugt er et issue, da vi efter regnskyl har en ret lang tørretid. Desuden er kravene til brandsikring og ventilation ekstra skærpede. Og det gør mit arbejde udfordrende, da jeg er byggeleder på netop installation af el, vvs, ventilation og sprinklersystemer i byggeriet,” forklarer Nick Malayeri med en indlevelse, der ikke efterlader tvivl om, at han brænder for sit fag.

Hardcore undervisere hævede barren på studiet
-”Underviserne var fagligt ’hardcore’ på Bygningskonstruktør på Zealand, og det kunne jeg godt lide! Vi studerende var ikke bare et ansigt i mængden. Underviserne var superengagerede i hver af os og krævede, at alle kom til undervisning hver gang. Man betød noget for dem og man gik virkelig også glip af noget, hvis man missede en lektion. Det var intens undervisning og krævende opgaver, vi skulle arbejde sammen om. Og det vokser man af! ” – siger Nick Malayeri om sin studietid på Zealand.

Grøn omstilling i praksis er ikke bare ligetil
-”Det kommer mig til gode nu, at vores undervisere på Bygningskonstruktør konstant hævede barren og pressede os maksimalt på de cases, vi skulle arbejde med. For på et byggeprojekt som det her, er der ikke noget, der er ligetil. Den grønne omstilling betyder, at vi konstant skal omstille os til nye krav, love og regler om alt fra genanvendelse af restmaterialer samt monitorering og regulering af energiforbrug. Men det er jo derfor, jeg elsker mit arbejde!” - slutter Nick Malayeri af med et smil.

Zealand - Sjællands Erhvervsakademi
Lyngvej 21
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31661471
P nummer: 1014737363

Kontaktperson

NZF
Nicolai Zimling Fich
Kommunikationsleder
+45 50762800 NZFI@zealand.dk

Send til en kollega

0.081