23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ASSA ABLOY's port modstår de hårde vinde i Aalborg Lufthavn

Da Danmarks tredjestørste lufthavn planlagde et ny hangaranlæg, henvendte de sig til C.F Möller Arkitekter, som havde en del erfaring i Megadoor fra et projekt i Billund lufthavn.

I toppen af Danmark ligger Aalborg Lufthavn, som er Danmarks tredjestørste lufthavn og som har den største indenrigsrute og et væld af rejsemål ud i verden.

I 2020 kunne Aalborg Lufthavn fejre 82 års fødselsdag og med sin mest kendte rute Aalborg-København har Aalborg Lufthavn omkring 800.000 indenrigspassagerer årligt (før COVID-19).

Aalborg Lufthavn har ud over indenrigspassagerne også udviklet sig i en international retning, hvor over 40% af alle rejsende sætter kursen mod udlandet.

Lufthavnen tiltrækker passagerer fra hele Jylland på grund af spændende rejsemål, 6.000 gratis p-pladser og direkte tog til lufthavnen og i dag er der på et normalt år omkring 1,5 mio. passagerer.

Nyt hangaranlæg

Da Aalborg lufthavn planlagde det nye Hangaranlæg, henvendte de sig til C.F Möller Arkitekter, som havde en del erfaring i Megadoor fra et projekt i Billund lufthavn, udført i 2010-2013. Kunden var meget tilfreds med Megadoor, og det blev besluttet at lave en direkte kopi af designet i Billund.

Anlægget vil fungere som et vedligeholdelsesanlæg, og mange forskellige fly vil komme ind i hangaren. Det største fly var et Boeing 737 eller A320 fly. I nogle tilfælde vil det blive brugt til parkering.

I forbindelse med opførsel af hangaranlægget i Aalborg lufthavn var der nogle udfordringer, som skulle tages stilling til:

  • Vejrforholdene og vindbelastningen er hårdere i Aalborg end Billund, og disse betingelser skal Megadoor opfylde.
  • Dørene vil også blive brugt i vintermånederne og der skulle være et behageligt arbejdsmiljø.
  • Energieffektivitet: 80 % af energitabet på traditionelle Hangarporte kommer fra luftinfiltration gennem dårlige tætninger, hvilket vil være uacceptabelt på dette projekt.
  • Installationen var midt i lufthavnen og måtte derfor ikke tage for lang tid
     

Megadoor

Torben Risgaard Hansen, Key Account Manager hos ASSA ABLOY Entrance Systems har rådgivet Aalborg Lufthavn og for at opfylde de kriterier og krav de havde til det nye hangaranlæg blev løsningen en 40400 x 8050 mm (Vinger)/ 13450 mm (haleror).

Med den løsning kunne porten opfylde vindforholdene i Aalborg og er ydermere optimeret til at reducere den statiske og bevægelige vægt.

Porten er opdelt i 3 dele, hvilket minimere portens m² størrelsen uden at miste nogen operationel fleksibilitet. Derudover gør de lodrette betjente porte brugeren i stand til at åbne hver port lige nok til at lade fly- eller køretøjer komme igennem.

I forhold til energieffektivitet blev dette også løst ved at lave bedre tætninger, som minimere luftinfiltrationen, og med en Megadoor bliver tætningerne kun bedre, når vinden øges.

Da installationen var midt i lufthavnen, var det vigtigt at montagearbejdet foregik hurtigt. Og for at holde monteringstiden nede på et minimum blev alle portblade færdigmonteret på fabrikken og sendt til Aalborg, hvilket sparede flere dages montering.

Vil du gerne vide mere om Megadoors og hvordan du kan få den ideelle portløsning til bl.a. luftfart og skibsfart? Så læs mere her

Kontakt os allerede idag!

www.assaabloyentrance.dk

ASSA ABLOY Entrance Systems
Lupinvej 12 9500 Hobro
Borupvang 5D 2750 Ballerup
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK54055412
P nummer: 1002952331

Kontaktperson

HK
Heidi Kohsel
Marketing Koordinator
+45 60330909 heidi.kohsel@assaabloy.com

Send til en kollega

0.047