23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den første bæredygtighedsrapport fra HEM Denmark A/S

Træplade-virksomheden har sat endnu mere strøm til den grønne omstilling med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland.

Det var en stor dag, da HEM Denmark A/S forleden udsendte sin første bæredygtighedsrapport. Men i stedet for at hvile på laurbærrene er virksomheden allerede i dialog med Erhvervshus Midtjylland om næste skridt i den grønne omstilling.

Virksomheden har formuleret en strategi om bæredygtighed og netop udgivet sin første bæredygtighedsrapport på 52 sider om bl.a. CO2-reduktioner og certificeringer, men har ingen planer om at stoppe der. HEM vil videre.

”Vi går all in og har bl.a. forpligtet os til ambitiøse CO2-reduktionsmål frem mod 2030”, siger salgschef Bo Heilskov, som ejer virksomheden sammen med direktør Tommy Jensen.

Den 30 år gamle virksomhed har 12 medarbejdere i produktionen og ca. samme antal i administrationen. De plader af f.eks. MDF og krydsfiner, som HEM skærer op eller sælger i hele plader, bliver solgt på hjemmemarkedet til industrien og byggemarkederne.

Virksomheden er også i en positiv udvikling på flere eksportmarkeder.

De senere år har Erhvervshus Midtjylland og virksomhedskonsulent Jesper Juul Sørensen sammen med Business Skive været en vigtig medspiller og sparringspartner i udviklingen af HEM, påpeger Bo Heilskov.

"Det er meget effektivt, at erhvervshuset kommer ud til virksomhederne og bl.a. kan hjælpe os med tilskudsansøgninger til privat rådgivning. Det et kæmpe plus, at vi kan trække på erhvervshusets erfaringer og med deres hjælp har vi fundet frem til nogle yderst kompetente rådgivere”, siger Bo Heilskov.

Virksomheden har været forud for sin tid i forhold til certificeringer og tankegangen om at minimere spild. Det ligger i HEM´s DNA.

”Mere end 90 procent af vores træbaserede produkter har gennem flere år være bæredygtighedscertificeret. Men kunderne får nye behov med hensyn til bæredygtighed og er eksempelvis begyndt at efterspørge beregninger på CO2 udslippet på vores plader”, fremhæver Bo Heilskov.

Derfor har HEM, med hjælp fra Erhvervshuset, udover en bæredygtighedsrapport fået udviklet en CO2 beregner, som kan udregne CO2 udledning pr. M3 plade, kunden køber ved HEM.

Arbejdet med bæredygtighed i HEM gør de to ejere stolte. Det vil være et stærkt konkurrenceparameter og hjælpe med at tiltrække medarbejdere i en tid, hvor der er kamp om arbejdskraften.

Stolthed var der også, da HEM fik Skive Kommunes bæredygtighedspris sidste år. Et nyt domicil er netop nu på tegnebrættet, for forventningerne er, at HEM fortsat vokser.

Søg tilskud til grøn omstilling
Vil dig og din virksomhed gerne gå en grønnere fremtid i møde? Gennem SMV:Grøn og SMV:Grønne Kompetencer kan du søge tilskud til grøn omstilling, så du kan komme i gang eller videre med din grønne omstilling.

Book uforpligtende sparring
Hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, kapital, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Kontakt os 

Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30089456
P nummer: 1012868401

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047