23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sådan bliver det en smart affaldsløsning

Det sparer meget kørsel og tid, at renovationsbilerne kan læsse alle fraktioner af ét sted.

Med nye politiske ambitioner om at genbruge langt mere og forbrænde langt mindre, er der kommet mere affaldssortering. Mere affaldssortering giver flere kørsler, og det er dyrt samt tidskrævende.

Hos VARIG Teknik & Miljø har vi altid arbejdet på at gøre håndteringen af affald smartere.

Skræddersyede omlastestationer reducerer antallet af kørsler

En omlastestation fra Varig Teknik & Miljø har mange fordele – og én af dem er en stor besparelse på transporttid og -udgifter da affaldet håndteres ét sted.

Omlastestationerne håndterer forskellige fraktioner så som restaffald/småt brændbart affald, pap, papir, bioaffald, plast m.m., og ved at komprimere affaldet giver de væsentlig færre transporter og en betydelig omkostningsreduktion.

Det gør det ganske enkelt meget nemmere at håndtere affaldet for renovationsbilerne.

Et Affaldslogistikcenter fra Varig Teknik & Miljø giver mulighed for at håndtere fraktionerne optimalt – løsningen har følgende fordele:

Affaldet håndteres i et lukket system
Lugt- og støvgener minimeres
Forhindrer adgang til affaldet for skadedyr
Der er færre håndteringer af affaldet
Borgerne inddrages direkte i sortering af fraktioner
Mulighed for at håndtere flere fraktioner i samme anlæg

Da man i Nyborg Forsyning stod for at skulle udskifte den gamle omlastestation, så blev der set på løsninger hos andre kommunale affaldsselskaber – og det blev hurtig klart, at de erfaringer der var i markedet, kunne give en løsning, der virkelig ville forandre håndteringen af affaldet for Nyborg Forsyning

Med den gamle løsning, havde man håndtering af de forskellige fraktioner, fordelt på flere lokationer – det betød at der blev brugt ekstra tid og transport på at få de genanvendelige fraktioner videre til aftagerne – denne problemstilling kunne løses, hvis man tænkte genbrugspladsen ind, som en del af løsningen.

Omlastestationen på Nyborg Genbrugsplads er bygget, så den kan håndtere de fleste affaldstyper, som regeringen i dag stiller krav om, at man skal sortere i. Det nye er, at borgerne aflæsser direkte i sorteringshallen i forbindelse med omlasestationen – dette betyder at der ikke er nogen transport internt – man kan forberede og komprimere fraktionerne, så transport til aftagerne bliver optimal, hver gang.

Driftsikkerhed giver ro i maven

Da der blev kigget på ny løsning, så var medarbejderinddragelse et vigtigt led i processen – det var et helt klart ønske fra medarbejderne, at den nye løsning skulle være funktionel, nem at arbejde med og med minimal rengøring og vedligeholdelse og frem for alt, så skulle løsningen sikre, at den daglige drift kunne afvikles uden problemer. Alt dette kom man i mål med, med valget af det valgte anlæg fra Varig Teknik & Miljø A/S

Løsningen taler for sig selv.

Nyborg Forsyning har i dag et velfungerende anlæg, hvor der hver dag håndteres store mængder af affald – affaldsdata viser klart at håndteringen er optimeret og der er ingen bekymring omkring driften i de næste mange år.

Dit affald – vores løsning

VARIG Teknik & Miljø A/S mener, at innovation inden for miljø, klima og bæredygtighed er vigtigt for din, min og klodens fremtid. Vi skaber smartere affaldsløsninger til en bæredygtig verden – og sikrer den optimale rejse, når samfundets affald skal fra bord til jord.

Kontakt os, hvis I vil høre mere om, hvordan vi kan løse jeres affaldsudfordringer med et skræddersyet omlastesystem.
 

Varig Teknik & Miljø A/S
Varig Allé 1
4180 Sorø
Sorø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25615700
P nummer: 1008498985

Kontaktperson

Henning Vestergaard
Salgschef
+45 40153792 hv@varigteknik.dk

Send til en kollega

0.047