23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grønt mindset i Lindholm Biler

Med puljepenge fra SMV: Grøn har Lindholm Biler og Leasing A/S fået en ny tankegang og en grøn strategi.

Godt 3000 brugte biler ruller årligt ud fra Lindholm Biler, og andelen af elbiler vokser, så den nu er knap 40 procent.

Ligesom flere og flere af kunderne tager mere klimabevidste valg, har Lindholm Biler med ca. 30 medarbejdere det seneste års tid været i gang med en grøn omstilling.

Lindholm vil gerne være kendt for at tage hensyn til klimaet på kloden, selvom virksomheden sælger et produkt, der er klimabelastende.

”Vores tankegang er ændret. Vi vil gerne gøre alt, det vi gør, mere grønt. Om lidt bliver det et konkurrenceparameter, og så er det ikke bare noget, vi gerne vil, men noget vi skal for at kunne klare os i konkurrencen”, siger marketingassistent Lise Høyer.

Hun kontaktede for ca. 12 måneder siden Erhvervshus Midtjylland, fordi hun via sit erhvervsnetværk i Viborg blev opmærksom på, at det var muligt at søge puljepenge fra SMV: Grøn til grøn omstilling.

Det gik op for mig, at vi kunne få gratis sparring og søge tilskud til konsulenter, som kunne bidrage til at fremme grøn business. Det har været rigtig godt”, siger Lise Høyer.

Med tilskud til konsulenter har Lindholm Biler fået kigget på hele virksomheden med grønne briller og bl.a. fundet ud af, hvor meget CO2, Lindholm udleder, og hvad der kan gøres for at bringe det ned.

Grøn strategi for fremtiden
Virksomheden har udarbejdet en grøn strategi, som ligger linjen for grønne initiativer fremover.
 
”Vi har fået samlet alle de grønne initiativer, vi har taget i en ESG-rapport. Bl.a. om vores måde at sortere affald på, og hvordan vi arbejder med FNs verdensmål”, fortæller hun.

Projektet er tæt på afsluttet, og mindsettet i virksomheden er forandret.

”Det koster at være grøn, og vi vil bruge vores grønne mindset, når vi tager beslutninger fremover. Vi tænker helt klart anderledes, end da vi gik i gang med at have fokus på grøn omstilling”, fastslår Lise Høyer.

Grøn tankegang fylder også meget for nogle kunder. Ikke mindst for erhvervskunderne, siger hun.

Og grøn tankegang præger også bygningen af en ny butik ved siden af domicilet. Her har Lindholm Biler bl.a. besluttet at sætte varmepumper op.

”Det gør en forskel, hvordan vi tænker. Vi opsamler stadig regnvand til at vaske bilerne med, og planter et træ, hver gang Lindholm sælger en bil, så der nu står en skov tæt på virksomheden. Det tæller alt sammen i vores grønne image, som vi går op i”, fremhæver Lise Høyer.

Book uforpligtende møde
Uanset branche og hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, kapital, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Book et møde med Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30089456
P nummer: 1012868401

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063