23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prisvindende datacenteroperatør stabiliserer dansk elnet i samarbejde med Schneider Electric

Aeven har i samarbejde med Schneider Electric udviklet en ny løsning, der skal stabilisere det danske elnet.

Datacenteroperatøren Aeven har i samarbejde med den globale energioptimeringsspecialist Schneider Electric udviklet en løsning, der skal stabilisere det danske elnet.

Efter årtier med stabilt elnet i Norden kæmper danske myndigheder i dag med at stabilisere elforsyningen i Danmark. Det skyldes blandt andet den grønne omstilling fra fossile brændstoffer til vedvarende energi, som er baseret på mindre stabile energikilder, samt udfordrende økonomiske forhold. Særligt nogle dele af landets elnet i dag udfordret af markante spidsbelastninger, og myndighederne efterspørger hjælp fra de største energiforbrugere til at lette trykket på nettet. 

Derfor er den erfarne datacenteroperatør Aeven gået sammen med den globale energioptimeringsspecialist Schneider Electric om at bygge en skræddersyet Galaxy VX UPS-løsning til at levere fast frequency reserves (FFR), som skal stabilisere det danske elnet. 

Det sker i forbindelse med, at Energinet – en offentlig virksomhed, der ejes af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet – har indført en FFR-pulje, hvor datacentre og andre energiintensive brancher kan støtte det danske elnet med frekvens-stabilisering. 

 

Første af sin slags i Danmark
Til at støtte projektet øremærkede Aevens tekniske eksperter i 2022 én megawatt (MW) i kapacitet fra et af deres danske datacentre. Virksomheden, som siden 2017 har anvendt Schneider Electrics Galaxy VX UPS-løsning, har brugt den patenterede eConversion-teknologi og EcoStruxure Microgrid Advisor-software til at skabe en dedikeret FFR-løsning, som hjælper med at stabilisere det danske elnet under spidsbelastninger. 

Projektet har taget tolv måneder at løbe i mål og har øget driftseffektiviteten af Aevens eksisterende pulje af Galaxy VX UPS’er betydeligt. Derudover er UPS- energispildet reduceret med 68 procent om året uden at gå på kompromis med datacentrets stabilitet. Optimeringen er tilvejebragt gennem blandt andet eConversion-teknologien, der giver op til 99 procents effektivitet uden at give køb på tilgængeligheden.

Schneider Electrics EcoStruxure Microgrid Advisor, en cloud-baseret softwareplatform, gør det muligt at styre og automatisere energiressourcer dynamisk on-site via forudseende algoritmer, der skifter til decentralt energiforbrug, når behovet opstår. Den sikrer også, at virksomheden kan forudsige og optimere, hvordan og hvornår de forbruger, producerer og lagrer energi. 

 

Prisvindende grøn teknologi
Aevens FFR-løsning løb for nyligt med en pris i kategorien ’Sustainable Data Center Project’ ved Danish Data Center Industry Awards for deres bidrag til en grønnere fremtid og løsning på en af Danmarks største udfordringer med teknologisk innovation.

"Innovation er dybt integreret i vores værdisæt. Men at lykkes med innovation kræver også ligesindede samarbejdspartnere, der har gensidig forståelse for hinandens forretninger. Schneider Electric forstår, at bæredygtighed og funktionalitet skal gå hånd i hånd. Med vores fælles projekt har vi skabt en landsdækkende nyskabelse, der hjælper med at stabilisere elnettet og samtidig gør en positiv forskel for miljøet,” siger Peter Kristian Søgaard, Data Center Manager hos Aeven.

"Som virksomhed er det vores ypperste mission at være en betroet leverandør af grønne løsninger for vores kunder. Med en utrættelig stræben efter bæredygtig innovation har Aeven sammen med Schneider Electric opnået noget banebrydende i branchen. Sammen har vi skabt en løsning, der kan gavne ikke bare Danmark, men hele verden," siger Marc Garner, Senior Vice President for Schneider Electrics Secure Power Division i Europa.

Læs mere om Schneider Electrics Galaxy VX UPS- og EcoStruxure Microgrid Advisor-løsninger her.

 

Om Schneider Electric 
Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det skete blandt 8.080 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks. Vores formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af klodens energi og ressourcer, så vi kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet. Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende proces- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT-produkter, styringsenheder, software og services. Vi er den mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne og, som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, inkluderende og styrkende. 

www.se.com/dk/da/

About Aeven
Aeven always had a strong identity even before private equity firm, Agilitas, saw our potential as a stand-alone business and helped us create a business separate from NNIT. Like us, they believed that the industry needed to redefine itself in order to make sense in our rapidly changing world. Hence, the idea of Adaptive Digital Infrastructure was born.

Our story began serving the life sciences industry nearly three decades ago. Since then, we’ve worked hard to expand our business by working with a broad range of Danish companies that do business at a global scale in industries that are subject to strict laws and regulations, financial controls, and 

https://www.aevengroup.com/about-us/ 

Læs mere:

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.094