23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grün er ikke længere truet af lukning

Stormen over kunsthåndværk-butikken er løjet af takket være Erhvervshus Midtjyllands friske øjne på virksomheden og sparring. Og hårdt arbejde.

Gæld efter Corona-nedlukninger, inflation og krig. Mange begivenheder har spændt ben for detailhandlen de seneste år. 

Også for Lene Skau, som sælger kunsthåndværk som keramik og smykker i Grün på niende år. For et halvt år siden var butikken ligefrem i fare for at lukke. 

”Der var hårdt brug for råd og vejledning, men når krisen kradser, er der ikke råd til det. Heldigvis fik vi i Jægergårdsgade tilbudt en aften med Erhvervshus Midtjylland”, fortæller Lene Skau.

Hun fandt ud af, at der var hjælp at få. Endda gratis, og hun tog fat i Erhvervshus Midtjylland bagefter og lagde kortene på bordet overfor konsulent Maria Louise Engelbredt: Enten var det nødvendigt at lukke Grün, eller også skulle skuden vendes.

”Jeg er ikke uddannet købmand, men autodidakt kunsthåndværker. Og hjælpen kom på det helt rigtige tidspunkt, hvor jeg var sulten efter sparring og parat til at handle hurtigt”, siger hun.

Skarpt blik på tal og varelager
Med Erhvervshus Midtjyllands hjælp kom Early Warning også på banen, og tilsammen har de givet Lene Skau de nødvendige redskaber. 

”Det er fantastisk og har stor værdi for mig, at jeg har fået andre øjne på min virksomhed og et skarpt blik på mine tal og mit varelager. Det har været en kæmpe læring og en kæmpe hjælp”, fastslår Lene Skau.

Der har også været en masse hjemmearbejde som at finde Grüns DNA. Derudover har Erhvervshus Midtjylland bidraget med forslag til ændring af både butikkens indretning og facaden. Der er også kommet QR-koder i vinduet, ligesom logoet er ændret. 

Og det seneste halve år er der sket en positiv udvikling, som har gavnet omsætningen. 

”Erhvervshus Midtjylland har guidet mig til at trykke på de rigtige knapper. Jeg har fået energi til at give den gas og lave de ændringer, der skal til, og det har været det hele værd”, siger hun.

Lene Skau har lært at bruge tallene på sin webshop til at holde øje med, om hun har varer, der ligger stille for lang tid, og derfor skal ud. Beslutninger baseres på tal fremfor hendes fornemmelse. 

Under Corona blev hendes varelager stort, men det er afløst af en god dialog med kunsthåndværkerne og næsten ikke noget varelager. Fremover vil Lene Skau kun købe lidt ind ad gangen. 

Hun tror på, at Grün bliver en fin forretning for hende igen, selvom hun med sine egne ord ”sælger kunsthåndværk, ingen har brug for, men ikke kan undvære”. 

Har du en detailbutik i Midtjylland og vil du vide mere?
Så har vores virksomhedskonsulenter, specialiseret inden for detail, en masse viden de gerne vil dele med dig. De er klar til at tage en snak - det er helt gratis. 

Book et møde 

Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30089456
P nummer: 1012868401

Send til en kollega

0.079