23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vidste du, at Bygningsreglementet har fået nye klimakrav i 2023?

Nu er året 2023 ved at lakke mod enden. Et af de nye tiltag, der er blevet gjort, kan man finde i Bygningsreglementet. Den 01.01.2023 er der nemlig blevet implementeret klimakrav heri.

Hvad betyder det for dig?

Jo, først og fremmest, så er formålet med klimakravene at nedsætte den CO2-udledning, der kommer fra byggeriet. Dette er ikke uvæsentligt, da bygninger udleder utroligt meget CO2 – faktisk stammer 40 % af CO2-udledningen i Europa fra bygninger. 

Kort og godt, så betyder klimakravene, at alt nybyggeri, hvortil der er blevet søgt om en byggetilladelse d. 01.01.2023 eller derefter, skal dokumentere den klimapåvirkning, de udgør gennem en livscyklusvurdering (LCA).  

Hvis vi skal gå mere ned i detaljen om klimakravene, så kan vi først og fremmest pointere, at de gælder for nybyggeri, der er omfattet af energirammen. Det vil sige stort set alle bygninger, der er opvarmet til over 5 grader. Og det er altså ca. 2/3 af alt nybyggeri i Danmark, der falder under denne kategori. 

Der er også et krav om, at nybyggeri over 1000 m2 har en øvre grænseværdi for deres CO2-udledning, der på nuværende tidspunkt ligger på 12 kg CO2-ækv. pr. m2 pr. år. Dog vil grænseværdien fra 2025 være gældende for alt nybyggeri, der er omfattet af energirammen. Altså ikke kun bygninger over 1000 m2. Her er det dog vigtigt at huske, at grænseværdierne for 2025 endnu ikke er blevet fastlagt. Desuden vil klimakravene blive gradvist skærpet frem mod 2030. Det er derfor en god idé at holde sig opdateret, så man ikke misser fremtidige krav. 

 

Vil du vide mere?

Læs hele indlægget fra Gustav Gustavsson Klippel, VP Services Nordic Baltic Zone, her

Hvis du har brug for yderlig vejledning i bygningsautomatik, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.079