Lokalplanen påvirker din nye forretning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Butikskompagniet ApS

Med ButiksKompagniet som mægler og rådgiver sikrer vi, at du er opmærksom på begrænsninger og muligheder i lokal- eller byplanen. Det kan være afgørende for dig, når der fx er en restaurant til salg.

Vidste du, at på mange af de større handelsgader i København er det svært at få tilladelse til at åbne en bank eller ejendomsmægler? Det skyldes et politisk ønske om at fremme mulighederne for shopping, og en overvægt af banker og ejendomsmæglere giver ikke lyst til at svinge dankortet.

I mange områder gælder det samme for klinikker. Det kan fx være tandlæger, fysioterapeuter, etc., der også kan få problemer med lokalplanen på deres ønskede beliggenhed. ButiksKompagniet oplever ofte, at klinikkerne ikke altid er opmærksomme på lovgivningen og lokalplanen.

”Hvert lokalområde ønsker et driftigt detailliv. I nogle tilfælde ønsker de også detailhandlen placeret i et bestemt område. Der er flere risici, som enhver lejer eller køber – især i København - bør være opmærksomme på, hvis de ønsker at åbne en klinik, detailbutik eller restauration,” siger Jesper Erichsen, der ejendomsmægler i ButiksKompagniet.

Lokalplaner gælder også erhverv

Hvad enten du påtænker at købe eller leje en restauration eller detailforretning, har du ofte brug for kommunens tilladelse, hvis du vil lave markante ændringer. Det er næsten altid lejers ansvar at indhente tilladelsen. Hvis du som lejer undlader det, risikerer du desværre, at kommunen ikke vil godkende dine ændringer.

 

En gældende lokal- eller byplan kan informere dig om reglerne og behovet for tilladelse på en lang række områder. Begrænsninger på belysning, facadeændringer, fremvisning af varer, solafskærmning for bare at nævne nogle få. Ofte skaber lokalplanerne ikke problemer for vores kunder, men det er vigtigt at undersøge reglerne forud for design og opsætning.

 

Det er en ærgerlig udgift at bruge penge på indløb og opsætning af nye markiser for efterfølgende at finde ud af, at de i forhold til lokalplanen er 20 cm for brede.

 

Rådgivning om erhvervslejemål

Når det gælder lokalplaner, kan rettidig omhu spare dig for både besvær og penge:

 

”I ButiksKompagniet hjælper vi nye købere og lejere af butikslokaler med at komme godt i gang med deres projekt. Der er nogle helt basale ting, der skal være i orden, hvis man skal have en god start. Juraen skal være på plads, lejekontrakten i orden og andre faktorer som fx lokalplaner skal undersøges,” siger Jesper Erichsen og fortsætter:

 

”Når det gælder aftalen mellem lejer og udlejer oplever vi sjældent problemer med emner, som f.eks. begrænsninger på lys eller skiltning. I de situationer er begge parter er interesseret i en løsning. Når det gælder kommunen er det mere langhåret. Her får butiks- eller restaurationsejeren sjældent undtagelse fra lokalplanen, og så må man indrette sig efter reglerne. Alternativet er en ny lokalplan, og det tager flere år.”

4 ting du bør tjekke i lokalplanen

·         Nævner lokalplanen nogen begrænsninger for den type af forretning, som du vil etablere?

·         Udeservering kan være dyrt og problematisk, så undersøg det grundigt, hvis det er relevant for dig.

·         Nogle tiltag kræver tilladelse fra kommunen, og lokalplanen nævner mange af dem. Gældende tilladelser er næsten altid lejers og købers ansvar.

·         Som lejer eller køber må du ofte gøre, hvad du vil, med dine vinduer, men med facaden er det anderledes. Tjek det i lokalplanen.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Butikskompagniet ApS

Godthåbsvej 82
2000 Frederiksberg
Danmark
Butikskompagniet ApS

Send til en kollega

0.078