Kører du meget erhvervskørsel? Så kan du spare beskatningen med splitleasing.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nellemann Leasing A/S

Bruger du meget tid med at besøge kunder eller leverandører, så kan det muligvis betale sig at splitlease din næste bil. Splitleasing åbner nemlig for muligheden for selv at betale omkostningerne til privatkørsel, og dermed ikke blive beskattet.

Splitleasing betyder, at leasingaftalen deles op i to: en privatdel og en erhvervsdel, og at omkostningerne faktureres proportionelt mellem disse. Ligger dit kørselsbehov f.eks. på 70% erhvervskørsel og 30% privatkørsel, vil 70% af omkostningerne blive faktureret til firmaet og 30% til dig selv.

Dette giver to fordele:

  • Ingen beskatning: Fordi du selv betaler for andelen af privatkørsel, er der ingen beskatning. Dette beløb er ofte meget lavere end at blive beskattet af fri bil, og der kan derfor spares mange penge.

  • Ingen firmaomkostninger til privatkørsel: Kører du f.eks. 30% privatkørsel, betaler du eller medarbejderne selv for privatandelen. I modsætning til en alm. firmabilsaftale sparer firmaet derfor 30% af omkostningerne til bilen.

Dette betyder også, at splitleasing er en ekstra god leasingform for selvstændige og erhvervsdrivende. Så er det nemlig ens egen virksomhed, der sparer omkostningerne til privatbrug, samtidig med at du ikke bliver beskattet.

Læs mere om splitleasing

 

Krav til køreregnskab fra SKAT

Ved splitleasing er et krav fra SKAT om registrering af privat- og erhvervsleasing i en kørebog. For at imødekomme dette, installeres der en GPS i bilen, som registrerer al kørsel i en online kørebog. Ved hjælp af en fjernbetjening skiftes der mellem privat- og erhvervskørsel.

Denne online kørebog og GPS er et krav ved splitleasing.

 

Splitleasing er en type flexleasing

Bemærk at splitleasing laves typisk som flexleasing-aftale, hvilket giver flere fordele:

  • Lavere nedskrivning: Når du flexleaser, står bilen uden afgift, og værditabet er derfor lavere end på en bil inkl. registreringsafgift. Falder en bil f.eks. 15% i værdi over det første år, er beløbet højere på en bil til 600.000 kr. inkl. afgift end en til 200.00 ekskl. afgift. 

  • Lavere risiko ved fremtidigt salg: En bil uden afgift kan sælges på det udenlandske marked, hvor udbuddet og efterspørgslen er højere. Der er derfor en lavere risiko, når bilen skal sælges.

  • Lavere kapitalbinding: I forhold til at købe en bil kontant er beløbene ved leasing langt mindre. Derved har du langt mindre kapitalbinding.

Læs mere om flexleasing.

Er du interesseret i et tilbud på splitleasing eller har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe på tlf. 39 25 20 00 eller skrive til info@nellemannleasing.dk

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nellemann Leasing A/S

Lyskær 7
2730 Herlev
Danmark
Nellemann Leasing A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.068