Nyt anlæg skal føre til effektiv udvinding af restprodukter

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

Hos Teknologisk Institut er man klar til at indvie et nyt pilotanlæg til bioraffinering. Anlægget gør det muligt at ekstrahere værdifulde stoffer fra biologiske restprodukter, som eksempelvis at udvinde proteiner fra sukkerroetoppe.

Der gemmer sig potentielt værdifulde råstoffer i biologiske rester fra ølproduktion, roetoppe og opskyllet tang. Da disse stoffer kan udvindes med de rette metoder, er der i flere sammenhænge mulighed for at skabe lokal produktion, der kan reducere behovet for import af råstoffer. Før en større produktion kan komme på tale, skal der dog være styr på teknikken, og det er her det nye pilotanlæg kommer ind i billedet.

Kan bane vej for større produktionsanlæg

Anlægget, som har en kapacitet på 800 liter, gør det muligt for erhvervspartnerskabet SUBLEEM, som er støttet af Grøn Omstillingsfond, at arbejde i mindre skala på at udvikle og demonstrere rentable bio-raffineringsprocesser. Dermed kan anlægget fungere som en central platform for at afprøve idéer, processor og eftervise forretningsmodeller. Den udledte viden kan derefter danne baggrund etableringen af fuldskala produktionsanlæg rundt om i landet.

Læs mere her

Billede: Teknologisk Institut


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.057