23948sdkhjf

Små virksomheder går uden om banken

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lendino A/S

City Bike Nord i Frederikshavn er blot en af mange små virksomheder, som går uden om banken og vælger alternativ finansiering. City Bike Nord fik lån nr. 200 hos crowdlendingvirksomheden Lendino.

Iværksættere og andre små virksomheder optager i højere grad erhvervslån gennem crowdlending. Ifølge FSR - Danske Revisorer går små og mellemstore virksomheder uden om banken og søger finansiering enten hos familie og venner eller gennem crowdlending. En af dem, der valgte crowdlending hos Lendino, er City Bike Nord i Frederikshavn. De fik et lån på 200.000 kr. finansieret denne sommer og blev dermed lån nummer 200 hos Lendino.


City Bike Nord er en socialøkonomisk virksomhed, der ansætter fleksjobbere og andre medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet til at tage sig af deres udlejningscykler i Frederikshavn og Strandby. Cyklerne er udstyret med et Donkey Bike Kit, hvilket betyder, at cyklerne kan lejes via en app døgnet rundt.


De 200.000 kr. bliver brugt til indkøb af 80 udlejningscykler fra Holland. Projektet blev lagt på Lendinos lånemarked og allerede efter én dag havde 120 långivere finansieret lånet.


“Min oplevelse som kunde gennem Lendino kan jeg kun varmt anbefale,” fastslår Rasmus Vestergaard Pedersen, direktør for City Bike Nord. “Er du træt af at sidde i lange møder med din bank og slås om renten, så synes jeg Lendino er en yderst attraktiv spiller på markedet. Stod jeg en anden dag og manglede finansiering til et projekt, ville jeg ikke engang overveje min bank men tage direkte fat i min kontakt og gode rådgiver Andreas hos Lendino.”

 

Et erhvervslån hos Lendino bliver finansieret af crowden - en gruppe långivere bestående af både private og virksomheder, der investerer i et projekt og får renter på deres investering. Risikoen bliver således spredt ud på mange små investorer frem for på en enkelt stor investor.


“For flere af vores kunder er det et ekstra plus, at de renter, som de betaler, går til crowden i stedet for til banken,” fortæller Lendinos administrerende direktør Esben Bistrup Halvorsen. “Det er lidt sjovere at vide, at renten går til Peter Jensens ferieopsparing end i lommerne på de store banker.”

 

Lendino er Nordens førende crowdlendingplatform, der til dato har finansieret mere end 200 lån med en samlet lånevolumen på over 65 mio. kr. En virksomhed, der ønsker at optage et lån med konkurrencedygtige renter og gode vilkår, kan ansøge online og bliver derefter kreditvurderet af Lendino. Derefter udbydes lånet på Lendinos online lånemarked, som p.t. har over 1.300 aktive långivere.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lendino A/S

Applebys Plads 7
1411 København K
Danmark
Lendino A/S

Send til en kollega

0.077