23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Erfaren it-profil skal udvikle Danmarks mobilbetaling

Steen Fleig Mortensen er tiltrådt som ny udviklingsdirektør hos Verifone. Han kommer senest fra NNIT, hvor han var leder i mere end ni år. Nu skal han lede udviklingsarbejdet hos Danmarks største leverandør af betalingsterminaler.

Når butikker vil tage mod danskernes mobilbetaling fra MobilePay, Dankort app eller Applepay, skal terminalen være klar uanset terminalens årgang, telefonens mærke eller app´ens logo. Det kræver stort udviklingsarbejde hos Verifone, som har leveret over halvdelen af Danmarks betalingsterminaler. Derfor har Verifone netop ansat it-profilen Steen Fleig Mortensen som udviklingsdirektør til den omfattende opgave. Han kommer senest fra et lederjob i NNIT med over 80 it-specialister i sin gruppe, men han har også arbejdet dansk og internationalt som leder i Microsoft og han har haft ansvar for it-udvikling og it-implementering i Stark/Silvan.

-Opgaven bliver i høj grad at strukturere og professionalisere vores udviklingsarbejde. Verifone har ageret hurtigt for at følge med alle de forandringer, som præger betalingsmarkedet i disse år. Det er sket med et klart fokus på, at betalingsløsningerne skal fungere optimalt for vores kunder, men det pres giver selvfølgelig plads til, at vi kan blive bedre på de indre linjer til vores egne processer, arkitektur og organisation, siger Steen Fleig Mortensen. Han er uddannet på IT-universitetet men kalder sig selv autodidakt, fordi han oplever at have opnået den største læring gennem sine jobs i it-branchen og detailhandlen. 

Verifone har med en banebrydende brug af Bluetooth-standarden gjort sine betalingsterminaler klar til at tage imod både MobilePay og Dankort app. Det er nøglen til, at danskerne kan betale med deres mobiltelefon i Lidl, Matas, Meny, REMA og hos en meget lang række af øvrige butikker og handlende. Udviklingen er sket lokalt i Danmark, men Verifone er en stor global aktør på betalingsområdet, og derfor ser udviklingsdirektøren også en opgave i tilknytningen til koncernen.

-Vi skal selvfølgelig trække på et stort internationalt bagland og være med til at føre stærke internationale løsninger ind på det danske marked. Vores kunder skal have glæde af den styrke i vores koncern, siger Steen Fleig Mortensen.

Hans karriere inden for it startede hos Danske Trælast, hvor han arbejdede i 13 år med ansvar for it og e-handel i bl.a. Silvan og Stark. Steen arbejdede bl.a. med at udvikle Silvans kasseløsning og ERP-system. Siden gik turen til Microsoft, hvor Steen Fleig Mortensen arbejdede med udviklingen af ERP-løsninger og økonomisystemer i fem år, og desuden udviklede han licens- og pris-systemer for Microsoft globalt. Derefter gik Steen Fleig Mortensen videre til NNIT, hvor han bl.a. stod i spidsen for et team på 80 it-specialister, som var geografisk fordelt i Danmark, Kina og Tjekkiet.   

Udover den afgørende ledererfaring og lederuddannelse hos Microsoft er Steen Fleig Mortensen rundet af sportens verden. Han var hammerkaster inde omkring landsholdet i 80’erne og har fastholdt passionen for atletik, hvilket bragte ham med som official til de olympiske lege i Brasilien. Han er også aktiv bordtennisspiller tæt på bopælen i Værløse. Steen Fleig Mortensen er far til to, og mens den yngste lige er startet i gymnasiet, har den ældste på 22 år allerede stiftet bekendtskab med internationalt arbejde hos aktører som Sony Playstation og Facebook som led i uddannelsen som datalog. 

Verifone Denmark A/S
Knapholm 7
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15401281
P nummer: 1000917387

Send til en kollega

0.047