23948sdkhjf

Hanegal skifter den klassiske postejbakke i aluminium ud med en plastbakke

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hanegal A/S

De klassiske postejbakker i aluminium tages ud af hensyn til forbrugere med aluminiumsallergi.

Hanegal har gennem en årrække modtaget henvendelser fra forbrugere, som ønsker at kunne købe Hanegals økologiske leverpostej i andre typer materiale end aluminium. Ønsket er begrundet i aluminiumsallergi, som især en del børn lider af i en årrække efter vaccinationer, der indeholder aluminium, og som kan fremprovokere allergiske reaktioner.

De nye postejbakker imødekommer både mange forbrugerønsker og støtter samtidig den indsats, der gøres for at opnå en højere grad af genanvendt materiale i fødevareindustrien.

Hanegal har gennem en længere periode undersøgt markedet for alternative emballageløsninger, og valget er nu faldet på sorte C-PET-bakker, som består af 80 pct. genbrugsplast. Valget understøttes af de anbefalinger, som Forum for Cirkulær Plastemballage har fremsat og herunder særligt:

  • Anvende ca. 85 pct. genanvendt plast, og dermed bidrage til at skabe et marked for genanvendt plast – et marked der i dag er svagt.
  • Spare ca. 60 pct. af den energi, der indgår i ny plast.
  • Koncentrere emballagen på en af de tre anbefalede plasttyper PET, PE eller PP, som derved får en stor volumen, så det også økonomisk set kan betale sig at genanvende plasten.
  • Anvende en plasttype, som i fremtidens affaldsanlæg kan sorteres til genanvendelse, når indsamling af emballageplast fra husholdningerne bliver mere udbredt.
     

Plastens funktionelle egenskaber

Plast er særdeles velegnet til fødevareemballage, men er samtidig et udskældt materiale. Men plast er mange ting, og det er her helt afgørende at vælge de rette monoplasttyper, som kan genanvendes. Samtidig må samfundet og herunder politikere sørge for, at kommunerne anvender en teknologi, som kan sortere disse forskellige materialer.

Hanegal indførte dette genanvendelige plastmateriale ved tidligere introduktion af en vegansk postej, og nu vil de klassiske leverpostej følge efter. Erfaringerne er gode, og selv om prisen på C-PET-bakkerne er højere end aluminium, så har Hanegal valgt, at postejpriserne fastholdes på nuværende niveau.

”Dette valg er en investering i fremtiden og i indsatsen for at højne den cirkulære økonomi. Det er en naturlig handling for Hanegal at tage medansvar for udviklingen i samfundet. Det er de værdier, virksomheden er bygget på”, siger Fie Graugaard, chefideolog og medejer.
 

De nye postejbakker introduceres i første omgang i Rema1000’s butikker. Den norske kæde lancerede i maj måned ligeledes en strategi på emballageområdet og indførte kødbakker af genbrugsplast.

 

Yderligere information: Kontakt Fie Graugaard på hanegal@hanegal.dk/40183612


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hanegal A/S

Resenbrovej 29
8600 Silkeborg
Danmark
Hanegal A/S

Send til en kollega

0.067