23948sdkhjf

Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation

Godt et år efter Stark trådte ind på det østrigske marked, styrker den danske trælastkæmpe nu sin position i landets største byer.

Det sker med opkøbet af familievirksomheden Schilowsky Baumarkt und Baustoffhandel KG, der foruden at drive fire byggecentre i blandt andet Wien og Neunkirchen, står bag en egenudviklet produktlinje inden for brandbeskyttende og lydisolerende gipsvægge, som Stark gennem købet sikrer sig adgang til.

Schilowsky, der blev stiftet i 1926, har siden været på familiens hænder, og selvom fjerde generation nu afhænder forretningen, fortsætter flere medlemmer i ledende stillinger eller som særlig rådgiver.

– Schilowsky-navnet har stået for kompetence og pålidelighed gennem næsten 100 år. Vi har et stærkt værdifællesskab og et fælles ønske om at udvikle virksomheden til fortsat succes. Jeg er taknemmelig for, at Schilowsky-familien ser os som en god ejer, der kan accelerere virksomhedens succes og gøre den til en endnu bedre partner for professionelle håndværkere, udtaler Stark-direktør Søren P. Olesen, der glæder sig over at kunne byde 170 nye kolleger velkommen.

Christian Schilowsky, der i dag er adm. direktør for Schilowsky, fortsætter sin tilknytning i rollen som særlig rådgiver, imens fjerde generation i form af Lisa og Christopher Schilowsky-Käfer fortsætter i virksomhedens daglige ledelse.

– Vores fokus er på medarbejdere og kunder, når vi træffer beslutninger. Det har gjort os til en af de førende forhandlere af byggematerialer i Østrig. Det har været vigtigt for os at finde en partner, der vil videreudvikle den måde at drive forretning, og det har vi nu fundet, udtaler Christian Schilowsky.

Opkøbet af Schilowsky er betinget af myndighedsgodkendelser. Parterne oplyser ikke de økonomiske og juridiske detaljer i transaktionen.

Stark Group tog sit første skridt ind på det østrigske marked i februar 2022, da virksomheden købte tag- og facadespecialisten Dach & Wand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078