23948sdkhjf

Køkkenfirmas resultat dykker: Forklaringen skal findes i udlandet

Hos køkkenvirksomheden JKE blev årets resultat for 2022 et plus på 4,4 mio. kr. mod 12,9 mio. kr. i 2021.

– JKE leverer overskud for tredje år i træk, påpeger Freddy Lauridsen, adm. direktør hos JKE, i en pressemeddelelse med henvisning til de endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

Investeringen i Sverige fylder i regnskabet her og nu, men jeg er overbevist om, at det er en god investering set over en årrække Freddy Lauridsen, adm. direktør i JKE

Han er også klar med en forklaring på, at bundlinjen er mindre end året før:

– Det skyldes i høj grad, at vi har investeret massivt i vækst på det svenske marked, og så har vi – som resten af branchen – været mødt af uforudsigelige markedsvilkår med væsentlige omkostningsstigninger på råvarer, fragt og energi.

I 2022 har JKE investeret i et større millionbeløb i forbindelse med etablering på det svenske marked, hvor køkkenvirksomheden har etableret sig i 32 butikker med køkkenudstillinger og en række materialer målrettet det svenske marked.

– Investeringen i Sverige fylder i regnskabet her og nu, men jeg er overbevist om, at det er en god investering set over en årrække. Den markante tilstedeværelse i Sverige styrker vores position i Norden og fundamentet for vækst, siger Freddy Lauridsen om det svenske sats.

Flere køkkenbutikker

JKE har i dag 102 medarbejdere samt 85 butikker og salgssteder i Danmark og resten af Norden.

I Danmark ser man gerne flere køkkenbutikker i fremtiden og holder øje med byer landet over, blandt andet København, Glostrup, Næstved, Slagelse, Esbjerg, Silkeborg, Herning, Holstebro, Aabenraa og Randers.

– Vi ønsker ikke at åbne nye butikker for enhver pris, men gør det gerne i takt med, at vi finder dygtige forhandlere, som brænder for at åbne en køkkenbutik i en god by. I de senere år har vi oplevet, at JKE-brandet trækker forhandlere til, som synes at vores fokus på naturlige materialer, snedkerkvalitet og stærkt nordisk design er interessant, udtaler Freddy Lauridsen.

Trods fortsat uforudsigelige markedsvilkår er forventningen for 2023 også et overskud.

JKE er i dag ejet af Ballingslöv koncernen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: køkkenbutikker
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.641