23948sdkhjf

Løvbjerg-formand: - Der dukker ikke en ny Jesper Due op

Bestyrelsesformand Erik Schou fra Løvbjerg Supermarked A/S har aldrig oplevet så dygtig en mand som afgående CEO Jesper Due. Alligevel tager han opgaven med at finde hans afløser "stille og roligt"

Det er tit pæne ord, der bliver sagt om en direktør, der forlader en virksomhed i vækst og med flotte regnskaber bag sig. Men bestyrelsesformand i Løvbjerg Supermarked A/S, Erik Schou, skubber barren ret højt op, når han skal beskrive Jesper Due, der i fredags meldte ud, at han skifter til detailkæden Normal.

- Der dukker ikke en ny Jesper Due op. Det gør der ikke. Det er den dygtigste mand, jeg har oplevet i min tid som bestyrelsesformand, siger Erik Schou.

Jesper Due kom til Løvbjerg i 2013 som salgs- og marketingdirektør, hvor virksomheden gav underskud. Året efter blev han forfremmet til CEO og i 2015 gav Løvbjerg overskud. De seneste tre år har den familieejede virksomhed tjent ca. 100 mio. kr. før skat.

- Vi var ikke et godt sted, da han startede hos os, så jeg er selvfølgelig ked af at miste ham, men sådan er livet. Vi finder en anden. Og vi har en dygtig ledelse, der bare kører derudaf, så vi tager det stille og roligt, siger Erik Schou.

Eksekvere

Hvis han skal fremhæve én bestemt ting ved Jesper Dues evner, så er det hans evne til eksekvere.

- Vi lavede en strategiplan, som han har været dygtig til at eksekvere. Man kan ikke bruge de store streger til noget, hvis man ikke forstår at følge dem op, pointerer Erik Schou.

Jesper Due fratræder først som CEO for Løvbjerg 1. juli. Han glæder sig til at starte som Deputy CEO hos Normal.

- Jeg kommer til at savne mine kolleger. Der er en fed kultur i Løvbjerg, hvor vi driver tingene en lille smule anderledes end man gør andre steder; meget er decentraliseret og folk træffer beslutninger ud fra sund fornuft. Men jeg tror, at det matcher meget godt med kulturen hos Normal, siger Jesper Due, der tiltræder sit nye job 1. september.

Løvbjerg Supermarked A/S

  • Løvbjerg Supermarked A/S er en familieejet virksomhed.
  • Den første Løvbjerg åbnede i 1926 i Torsted syd for Horsens.
  • Virksomheden tæller i dag 15 supermarkeder - 14 i Jylland og 1 på Fyn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094