23948sdkhjf

Ny overenskomst for tæt på 10.000 Coop-ansatte er i hus

En overenskomst for over 9000 ansatte i Coops butikker er nu faldet på plads. 

Det står i en pressemeddelelse udsendt af HK Handel. 

Overenskomsten giver både faglærte og ufaglærte ansatte en lønstigning på mindstelønnen på 721 kroner fra 1. marts 2023 og igen 1. marts 2024, ligesom der er aftalt bedre rammer og vilkår for de lokale lønforhandlinger.

- Det har været en svær overenskomst at forhandle, fordi der har været mange hensyn at tage. Men jeg synes, at vi har landet en aftale, som medlemmerne kan være tilfredse med, og vi forhandlere kan være meget stolte af, siger Mette Høgh, der er formand for de butiksansattes fagforening HK Handel.

Dertil står tillidsrepræsentanternes arbejdsbetingelser til at blive styrket yderligere. 

Den nye aftale giver blandt andet tillidsrepræsentanterne retten til at møde nyansatte kolleger, og de ansatte kan nu fremover også vælge deres tillidsrepræsentant i arbejdstiden.

Afstemning i gang

Udover de ovennævnte forbedringer skriver HK Handel, at der også er forhandlet en generel lønstigning på fire procent på plads. 

To procent af lønstigningen bliver frigivet gennem en ændring af pensionen, og fremover skal arbejdsgiverne betale to procent mere ind til medarbejdernes pension. Til gengæld betaler lønmodtagerne to procent mindre. De bliver i stedet udbetalt med lønnen.

Endvidere hæves arbejdsgivernes indbetaling til fritvalgskontoen fra syv til ni procent.

- Lønnen får altså et tiltrængt løft, som vil komme rigtig mange af mine medlemmer til gode. På grund af inflationskrisen har de haft behov for noget økonomisk polstring til at stå imod med. Det får de med den her overenskomst, siger Mette Høgh.

For at blive vedtaget skal medlemmerne stemme overenskomsten igennem. 

Afstemningen løber fra denne mandag til og med 4.juni.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.679