23948sdkhjf

Danskerne beholder pengene i lommen

Forbrugernes tillid til økonomien befinder sig fortsat på et negativt niveau.
Danmarks Statistik oplyser, at forbrugertillidsindikatoren i maj ligger på -2,6 imod -2,8 i april.

Forbrugernes tillid til økonomien befinder sig fortsat på et negativt niveau. Danmarks Statistik oplyser, at forbrugertillidsindikatoren i maj ligger på -2,6 imod -2,8 i april.

Dermed ligger forbrugertillidsindikatoren fortsat under nulpunktet, hvilket svarer til, at danskerne overordnet set har en negativ vurdering af den nuværende og fremtidige situation for dels samfundsøkonomi, dels deres egen økonomi.

- Forbrugertillidsindikatoren afspejler den dårlige økonomiske udvikling, vi har oplevet i årene siden 2008. I løbet af 2010 begyndte forbrugerne at genvinde noget af troen på en vending i økonomien, men dette fik en brat mavepuster af den sydeuropæiske gældskrise. Selv om der er kommet mere afklaring om eurozonens gældsproblemer, så er de danske forbrugere fortsat forbeholdne, konstaterer konsulent i Dansk Erhverv Malthe Munkøe.

Mere optimisme at spore i 2013
- Der er fortsat mange økonomiske usikkerheder, som påvirker forbrugerforventningerne negativt. Det gælder især usikkerheder om beskæftigelsessituationen, hvor mange stadig har en fornemmelse af, at der kan være en risiko for, at man mister jobbet. Vi skal væk fra denne negative forbruger-psykologi, men dagens tal viser desværre, at der er et stykke vej endnu, siger Malthe Munkøe.

Dansk Erhverv forventer dog en forsigtig optimisme i den resterende del af 2013. Selvom advarselslamperne fortsat blinker, lader gældskrisen i Sydeuropa til at være blevet inddæmmet. Desuden kan den lave inflation og rente, skattelettelser og senest Vækstpakken være med til at indgyde forbrugerne en tro på, at den værste del af krisen er overstået, lyder vurderingen fra Dansk Erhverv.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11