23948sdkhjf

Den Grønne Industri er udkommet!

Taksonomien er pisken - guleroden er tættere samarbejde.

Læs hele magasinet her

Vi kender det fra supermarkedets køledisk, der længe har været en ideologisk kampplads mellem dem, der træff er politisk bevidste valg på baggrund af varernes etiketter og de andre, der scroller direkte ned til pris/kg.

Frie markedskræfter, som plejer at være til at stole på med sit snævre fokus på forholdet mellem udbud og efterspørgsel, er ved at blive en noget mere kompleks størrelse. Den etiske vækkelse bølger gennem samfundet, og man kan stille spørgsmålet, hvad der er ægte klimabevidsthed, og hvad der i virkeligheden handler om at surfe på de nyeste moralske strømninger for at maksimere profitten - altså gemen opportunisme?

De fremsynede leverandører til industrien har altså en gylden mulighed for at blive en stærk samarbejdspartner i den grønne omstilling, hvor selv de største mangler de fornødne kompetencer. EU taksonomien skubber yderligere til en tilbagetrækning af de globale værdikæder, der startede med forsyningsproblemer sidste år. Gevinsten vi kan se frem til er længerevarende samarbejdsaftaler mellem virksomheder, der når i mål med en grøn omstilling, og hvor prisen falder i baggrunden.

Læs hele magasinet her

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063