23948sdkhjf

Møbelkæde svinger kniven igen – lukker seks butikker

Svenskejede My Home, der i efteråret var igennem en trimning af det danske butiksnet, svinger nu igen kniven. Således vil kæden, der for blot et år siden talte 36 butikker, inden længe være nede på 22.

Det skriver blandt andre JP Horsens.

My Home lukker i denne omgang butikkerne i Fredericia, Holstebro, Horsens, Silkeborg, Roskilde og Brøndby samt et lager i Slagelse. Til Dagbladet Rinkøbing-Skjern fortæller adm. direktør Stig Finn Nielsen, at det ikke mindst er resultatet af ugunstige tider.

– Vi har været generet af et par hårde. Før var der coronakrise, så røg vi ind i Ukrainekrigen, stigende renter og så videre. Efterspørgslen på møbler er faldet, og derfor har vi været nødt til at kigge på vores butiksnet, fordi vi også kan se, at en større andel af handlerne er flyttet over på nettet, siger direktøren til dagbladet.

Også da My Home i september annoncerede, at fem butikker stod over for en lukning, pegede Stig Finn Nielsen på den ændrede kundeadfærd som en del af forklaringen.

– Vi har været i fuld gang med at ekspandere vores e-commerce forretning, og i takt med, at vi har fået lagt flere varenumre og produkter ind, tager den del mere og mere fart. I den forbindelse har vi finkæmmet og analyseret butiksnettet, forklarede han i efteråret til Wood Supply.

Nu byder den analyse altså, at seks yderligere butikker lukkes ned, hvorfor 30 ansatte står til at miste jobbet, og direktøren understreger, at virksomheden vil gøre, hvad den kan, for at hjælpe de opsagte medarbejdere godt videre.

Stig Finn Nielsen vil desuden ikke udelukke, at fremtiden kan byde på en tilbagevenden til blandt andet Fredericia.

– Vi har i forvejen butik i Vejle og Kolding, men hvis den nuværende udvikling vender, vil vi genoverveje, hvor vi skal have vores butikker. Man kan sagtens forestille sig, at der er steder på landkortet, hvor vi bliver for tynde, siger My Home-direktøren til Fyens Stiftstidende.

My Home valgte i foråret at fusionere de hidtil seks selskaber, møbelkæden grundet historikken som franchiseselskab havde kørt med hidtil. Årsregnskabet for 2022 er endnu ikke offentliggjort, men kæden kom ud af 2021 med et samlet tab på 5,3 mio. kr. før skat mod foregående års overskud på 22,3 mio.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081