23948sdkhjf

Lauritz.com-kurator håber at finde køber og udskyder fyringer

Fristen for at fyre ansatte i konkursboet efter Lauritz.com udskydes. Købsforhandlingerne er fremskredne.

Ansatte hos auktionshuset Lauritz.com slipper indtil videre for en fyreseddel.

Mandag har kurator Henrik Selchau Poulsen fået lov til at udskyde fristen for at afskedige medarbejderne med en uge, skriver han i en sms til Ritzau.

- Det har ikke været muligt at indgå en endelig aftale med en køber endnu, men henset til fremskredne forhandlinger har vi med samtykke fra Lønmodtagernes Garantifond udsat fristen, skriver han.

Udskydelsen sker på det grundlag, at der er igangværende forhandlinger med en potentiel køber, og at håbet er, at der kan indgås en aftale inden for en uge.

Lauritz.com er et af landets ældste auktionshuse. Efter flere år med økonomiske vanskeligheder blev det tidligere på måneden erklæret konkurs efter at have opbygget en stor gæld.

Den samlede gæld i Lauritz.com er på 148,6 millioner kroner. Heraf er gælden til kunderne på 50 millioner kroner i alt.

I starten af juli oplyste Lauritz.com til Ritzau, at selskabet havde fyret 40 ud af dets 120 medarbejdere. Dermed var der stadig i omegnen af 80 medarbejdere i selskabet, da det gik konkurs.

Det er de medarbejdere, der lige nu venter på afklaring i forhold til, om de fortsat har et arbejde.

Lauritz.com blev erklæret konkurs, fordi det ikke har været i stand til at betale sine udeståender.

Kuratoren for det konkursramte auktionshus Lauritz.com bør ifølge Forbrugerrådet Tænk se på, om auktionshusets ejere - ægteparret Bengt Sundstrøm og Mette Rode Sundstrøm - kan hæfte personligt for den gæld, som Lauritz.com har til sine kunder.

Selskabets nylige kvartalsregnskaber viste, at auktionshuset allerede i juli sidste år havde en kassebeholdning på bare 4,1 millioner kroner.

Samtidig skyldte virksomheden 30 millioner kroner til kunder, som endnu ikke havde fået pengene for deres solgte varer - et tal, som i marts 2023 var steget til 46,7 millioner kroner.

Hvis ikke Lauritz.coms ejere kan gøres personligt ansvarlige for den gæld, som selskabet har til kunderne, må kunderne vente med at se, hvor mange penge kuratoren kan skrabe ud af selskabet.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Auktionshus i forfald.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063