23948sdkhjf

Ilva bløder: Tilbagegang på to markante parametre

27,6 mio. kr. har Ilva tabt på driften i det forgangne regnskabsår. Omsætningen er faldet med over 17 pct.

Ilva har haft en omsætningstilbagegang på 300 mio. kr. i regnskabsåret 22/23. Det svarer til et fald på 17 pct. Omsætningen i det netop afsluttede regnskabsår var på 1,4 mia. kr., hvorimod omsætningen i 21/22 var 1,7 mia. kr.

I en pressemeddelelse fortæller Lars Larsen Group tillige, at Ilva har haft et negativt driftsunderskud på 27,6 mio. kr (EBIT). I 22/23 lød driftsresultatet derimod på positive 91 mio. kr.

Peter Andsager er interim CEO for Ilva, og han har kun siddet kort i direktørstolen i Ilva, efter Lars Larsen Group sagde farvel til kædens tidligere direktør Martin Hallund, efter han fik en dom for vanvidskørsel i september.

Ilva fakta

  • 40 bolighuse i Danmark
  • 4 bolighus i Sverige
  • ILVA er en del af Lars Larsen Group (JYSK, Bolia, Sofacompany m.fl.)
  • Har i de to forgående regnskabsår holdt en omsætning på ca 1,7 mia kr. 

Ilvas nye og indtil nu midlertidige direktør peger imidlertid på, at årsagen til Ilvas negative driftsresultat og omsætningens tilbagegang skal findes i forhold uden for Ilvas organisation.

Krigen i Ukraine og råvarepriser

- Der er en lang række ydre faktorer, som spiller ind på årets resultat, såsom stigende indkøbs- og råvarepriser, blandt andet som følge af høj aktivitet i slutningen af corona og efterfølgende krigen i Ukraine, forklarer topdirektør Peter Andsager.

Andsager påpeger samtidig, at organisationens fokus under corona har været at møde kundernes efterspørgsel, men at Ilva nu har skiftet fokus, således man optimerer produktdesign og varehusoplevelse. Det skal ifølge Peter Andsager fremtidssikre Ilvas resultat.

- Efter et par år med ekstraordinært fokus på at sikre leverancer og med løbende tilpasning qua ændringerne i markedsforholdene under corona, har vi i det seneste år kunnet fokusere mere på design af nye produkter og forbedringer af kundeoplevelsen i vores bolighuse og på vores webshop. Dermed står vi endnu stærkere i de kommende år, som vi også forventer bliver præget af tilbageholdenhed hos forbrugerne, siger Peter Andsager.

Se nøgletal for:
Læs mere om: møbler
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.674