23948sdkhjf

Coop imødekommer kundekritik - og fjerner fastmonteret plastlåg

Thise Mejeri og dagligvarekæden Coop fjerner skruelåg på de fem mest solgte mælketyper og vender tilbage til den gamle måde at åbne kartonen på.

Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

EU har bestemt, at alle plastlåg på drikkeflasker og kartoner skal være fastmonteret for at minimere plastik i naturen.

Det har dog skabt skarpe reaktioner fra kunder, der synes, det er blevet besværligt at hælde mælk op med det fastmonterede låg.

- Vi kan allerede se nu, at det er et irritationsmoment for folk. Derfor reagerer vi, siger Thomas Roland, der er ansvarlighedschef i Coop.

Han anerkender dog, at den gamle måde at åbne kartonen også skaber en udfordring. Mælken kan ikke ligge ned i køleskabet.

Udvalgt gruppe

Det er også grunden til, at ændringen i første omgang kun kommer til at gælde for de fem mest solgte mejeriprodukter.

Det forklarer Thomas Roland med, at der er nogle mælketyper, som kunderne typisk har længere tid liggende i køleskabet.

Her nævner han blandt andet en sødmælk, der kun skal i kaffen, og som derfor ikke bliver brugt lige så hurtigt.

Den mælk skal kunne ligge ned i køleskabet, og det kan den ikke med den gamle lukningsmetode, der nu bliver indført på en række af produkterne.

Ændringen sker, når det nuværende lager af producerede kartoner er brugt. Det forventes at være omkring 1. marts næste år.

Plastlågene fjernes fra 1 liters-kartoner af Øko 365 skummetmælk og minimælk og økologisk Änglamark minimælk, skummetmælk og letmælk.

Thise Mejeri er begejstret for samarbejdet, lyder det fra mejeriets administrerende direktør, Svend Schou Borch, i pressemeddelelsen.

- Vi har ikke skruelåg på vores egne Thise mælkevarianter og bifalder anvendelsen af mindre plast, da det passer godt ind i vores bæredygtighedsagenda, siger han.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Læs mere om: fødevarer
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.645