23948sdkhjf

Beskæftigelsen runder milepæl: - Det er en vigtig stødpude

Beskæftigelsen steg med 3100 personer i september og udgør nu 3.003.000 personer

På trods af en lurende afmatning i dansk økonomi vokser beskæftigelsen fortsat i Danmark.

I september kom der således yderligere 3100 i arbejde, så antallet af lønmodtagere nu udgør 3.003.000 personer. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Stigningen er hovedsageligt sket i den private sektor, hvor 2900 flere var i job sammenlignet med måneden før.

Dermed er beskæftigelsen steget med 34.200 det seneste år, og der har været fremgang i 11 ud af de 12 seneste måneder.

Det skyldes ifølge Sofie Holme Andersen, der er cheføkonom i Arbejdernes Erhvervsråd, at der fortsat er stor efterspørgsel på arbejdskraft.

- Der er stadig et relativt højt antal jobannoncer, og virksomhederne melder stadig om betydelig mangel på arbejdskraft. Derfor er der også stadig rum til at beskæftigelsen kan stige yderligere, vurderer hun.

På sigt vil det dog blive svært at holde beskæftigelsen over de tre millioner, mener Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank.

- Det er dog slet ikke så skidt, som det lyder. For selv om arbejdsløsheden skulle falde lidt tilbage, så er vi fortsat milevidt fra tidligere tiders niveauer.

- Beskæftigelsen vil altså også på trods af mindre fald stadig være meget høj og det er en vigtig stødpude for resten af dansk økonomi, vurderer han.

Allerede for en måned siden, så det ud til, at Danmark for første gang passerede den magiske grænse på tre millioner beskæftigede.

Siden har en revision af tallene vist, at der rent faktisk kun var 2.999.893 i arbejde i august, men nu skulle den altså være god nok.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078