23948sdkhjf

Loppeguld og stram økonomi giver rekordsalg i Kirkens Korshær

Kirkens Korshær har solgt 6,9 millioner genbrugsfund og slået sidste års omsætningsrekord på 191 millioner

Der er blevet langet gode loppefund over disken i Kirkens Korshærs 240 genbrugsbutikker rundt i landet i år.

Allerede tirsdag kan organisationen konkludere, at 2023 bliver et rekordår på omsætningen. Hele sidste år omsatte genbrugsbutikkerne for 191 millioner kroner, det har butikkerne per dags dato passeret.

Det skriver Kirkens Korshær i en pressemeddelelse.

Jeanette Bauer, der er chef i Kirkens Korshær, siger til Ritzau, at der er flere årsager til rekordomsætningen.

Dels er det at gå i genbrugstøj blevet mere moderne, da det også er klimabevidst. Den anden årsag er dog lidt mere bedrøvelig.

- Desværre er der rigtig mange danskere, der mangler penge. Og så er det at gå i genbrugsbutik blevet et rigtig godt alternativ, siger hun.

Over 100 år på bagen

Sidste år var der blevet solgt 6,5 millioner enheder i Kirkens Korshærs butikker ved udgangen af året. I november har danskerne allerede købt 6,9 millioner loppefund fra butikkerne.

Alt overskuddet fra salget går til Kirkens Korshærs arbejde med at forbedre vilkårene for socialt udsatte i Danmark. En opgave organisationen har arbejdet med i sine godt 111 års eksistens.

- Overskuddet går til det, det altid går til. Vi har drevet genbrugsbutikker i 50 år, og det går til at drive vores sociale arbejde rundt. Vi driver herberger, varmestuer, stofindtagelsesrum og børnefamilietilbud for de mennesker, som er allermest udsatte og sårbare i det danske samfund, siger Jeanette Bauer.

Kirkens Korshærs genbrugsbutikker er drevet af frivillige kræfter. Det er særligt takket være dem, at det sociale arbejde kan fortsætte, understreger chefen.

- Vi kunne ikke gøre det uden de frivillige. Og en kæmpe tak til danskerne for at bakke op om os ved at donere gode ting, som vi kan sælge. Vi oplever, at behovet for vores arbejde desværre bliver større, så er der virkelig brug for alle de penge, vi kan skrabe sammen i genbrugsbutikkerne, siger hun.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Læs mere om: genbrug
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.687