23948sdkhjf

Kendt fra Løvens Hule: Nu skal hun være minister

Timingen var der ikke sidst, Venstre gav Mia Wagner et tilbud, siger iværksætteren

Iværksætter Mia Wagner, som torsdag er inviteret ind i regeringen som digitaliserings- og ligestillingsminister, har tidligere fået et tilbud fra Venstre.

Det siger hun til DR på vej til Amalienborg, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer de nye ministre for dronningen klokken 11.

- Jeg har tidligere været i dialog med Venstre, og jeg er blevet spurgt før, hvor timingen ikke var der for mig. Det er den nu, siger Mia Wagner til DR.

Det står ikke klart, hvad det er for et tilbud, hun tidligere har fået af regeringspartiet.

Men torsdag bliver hun medlem af regeringen i forbindelse med en rokade, som er nødvendiggjort af, at Jakob Ellemann-Jensen (V) i oktober trak sig fra regeringen og dansk politik.

Wagner er den anden af to investorer fra det populære DR-program "Løvens Hule", som hentes ind til en ministerpost i en regering.

I 2018 var det Tommy Ahlers (V), som blev forskningsminister.

Spritnyt medlem

Mia Wagner har været medlem af Venstre i "en uges tid", fortalte partiformand Troels Lund Poulsen (V) efter et gruppemøde torsdag formiddag på Christiansborg.

- Jeg har kun været medlem af Venstre i kort tid. Men jeg har fulgt Venstre i mange år og kommer af en familie, hvor søskende har været medlem af både Venstre og De Konservative, siger Mia Wagner.

Hun mener, at hun kan bidrage med nye tanker og idéer, og hun forsikrer, at hun vil stå bag den linje, der er lagt i regeringen.

Det siger hun, efter at Troels Lund Poulsen torsdag blev spurgt til, at Mia Wagner offentligt har kæmpet for kvoter for køn i bestyrelser - i strid med Venstres og regeringens politik.

- Jeg bakker op om linjen, der er sat. Det er klart, siger Mia Wagner.

Torsdag klokken 14 vil den afgående digitaliserings- og ligestillingsminister, Marie Bjerre, overdrage ministeriet til Mia Wagner.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078