23948sdkhjf

Normal bygger ”landsby” som nyt hovedkontor

Butikskæden vil opføre et 43.500 kvm stort hovedsæde i etaper med forskellige bygninger. Første etape skal stå klar om fire år

Detailkæde Normal fattes plads og planlægger derfor at bygge et nyt, stort hovedkvarter i det sydlige Skanderborg.

Virksomheden ejer en erhvervsgrund på knap 150.000 kvm nær motorvejen E45. Planen er at opføre et kontorbyggeri i etaper, som i sin endelige form kan blive op til 43.500 kvm. Første etape bliver dog noget mindre med cirka 15.000 kvm, der ventes klar til indflytning sidst i 2027.

I sidste nede skal bebyggelsen tage sig ud som en ”landsby” med forskellige bygninger.

Inspiration fra fortebyer

I stedet for en klassisk kasseformet kontorbygning vil Normal således opføre en klynge af bygninger integreret i landskabet og indbyrdes forbundet via stier og et grønt fællesområde.

Inspirationen kommer fra Søhøjlandets kuperede terræn og de såkaldte fortebyer. Det er en landsbytype kendt fra middelalderen, hvor gårdene lå i en kreds rundt om et åbent og grønt fællesareal kaldet forten.

Hovedkvarteret skal bestå af bygninger i to til fire etager med saddeltage, hvorved enkelte tagrygge kommer op i 22-24 meters højde. Saddeltagene er en del af den arkitektoniske vision, der henter inspiration fra landsbybebyggelsen og landskabets niveauforskelle.

Hovedkvarteret får 870 parkeringspladser, som bliver fordelt mellem kælderparkering og terræn.

- Det skitserede projekt vil have betydning for, hvordan Skanderborg by tager sig ud fra motorvejen og det omkringliggende område. Derfor er vi glade for, at Normal som bygherre har store ambitioner for byggeriet, arkitekturen og sammenhængen med landskabet, siger borgmester Frands Fischer (S), i en pressemeddelelse.

Byggeriet kræver en ny lokalplan og et lettere tilpasset kommuneplantillæg for området. Økonomi- og Erhvervsudvalget i Skanderborg Kommune har netop behandlet sagen og vedtaget, at planarbejdet kan sættes i gang.

Bliver i byen

Normal indviede så sent som i februar 2019 et nyt domicil på 3.600 kvm i Skanderborg. Det blev opført i hovedentreprise af Base Erhverv. Men virksomhedens vækst giver allerede pladsproblemer.

- Som virksomhed har vi en historisk tilknytning til Skanderborg, hvor en stor del af vores medarbejdere enten bor eller har let adgang til, siger Torben Mouritsen, adm. direktør i Normal, og fortsætter: 

- Vi er derfor rigtig glade for, at vi har muligheden for at blive i byen og tilmed på den smukke og velbeliggende grund i Vrold, hvor vi glæder os til at bygge vores kommende hovedkontor i respekt for landskabet og omgivelserne.

Normal åbnede den første butik i 2013 og har i dag mere end 600 butikker fordelt over en række europæiske lande.

Se nøgletal for:
Læs mere om: byggeri
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.723