23948sdkhjf

De mest læste artikler | Del 3 af 5 | Bøde, konkurs og makkerpar går hver til sit

Som nedtælling til årets juleferie bringer RetailNews i en artikelserie de 15 mest læste artikler. Her er nummer 9, 8 og 7

Vi har allerede bevæget os i gennem de første seks pladser på RetailNews' top 15-liste over mest læste artikler i 2023. 

I går havde vi fat i nummer 12, 11 og 10.

Og i dag begiver vi os i kast med nummer 9, 8 og 7: 

9) Femcifret bøde til detailkæde

Det blev dyrt for detailgiganten Normal, da man ikke havde styr på først sporbarhed på nogle produkter i kædens sortiment - mens derefter efterfølgende var problemer med to eksterne lagre i Lille Gedved og Skive, hvor der ikke var tjek på forholdene for opbevaring af fødevarer. 

Det endte med at koste kæden en klækkelig bøde - som Normal-direktør Torben Mouritsen anerkendte: 

- Vi tager bøden til efterretning og har rettet op på de forhold. Vi bruger stadig eksterne lagre, men nu har vi styr på både deres godkendelse til opbevaring af fødevarer og sporbarhed. Vi har indført andre procedurer, og der er bragt helt orden i tingene, sagde i forbindelse med bødetildelingen. 


8) Kendt tøjmærke går konkurs

Flere år med underskud på bundlinjen har i sidste ende ædt tøjmærket Miinto op indefra. Det kan man aflæse i det nu forhenværende selskabs regnskaber igennem årene, hvor egenkapitalen siden 2018 gradvist er skrumpet ind år for år. 

Det fik den ultimative konsekvens i slutningen af november, hvor firmaet blev erklæret konkurs. 

En situation som bestyrelsesformand Rasmus Nørgaard Bek kaldte "rigtig ærgerlig". 


7) På hylderne hos Salling Group, Coop og Rema 1000: Nu trækker makkerpar stikket

Fire forskellige faktorer var medvirkende til, at den nordjysk baserede webshop Care by Nature måtte lade livet i sommerferien.

Eftervirkningerne fra corona var blandt andet hårde ved makkerparret Camilla Schulze og Tina Bork, der havde specialiseret sig i at lave rengøringsprodukter med en helt særlig ingrediens. 

Et sæbebær fra Nepal.

Det var så innovativ en opfindelse, at Care by Natures produkter umiddelbart herefter var at finde i over 1200 butikker - blandt andet hos giganterne Salling Group, Coop og Rema 1000. 

Makkerparret nåede også en tur i Løvens Hul undervejs i deres eksistensperiode - men her bed ingen af de fem involverede investorer på. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157