23948sdkhjf

Samhandel på Den Blå Avis startede stor sag om databedrageri

En 31-årig mand har torsdag ved Københavns Byret nægtet sig skyldig i flere forhold om groft databedrageri

En 31-årig kroat nægter sig skyldig i flere forhold i sag om groft databedrageri. Her er 553 borgere ifølge anklager Tine Graakjær blevet svindlet på nettet i perioden 2018 til 2022.

Det er torsdag kommet frem ved Københavns Byret, som behandler sagen over flere dage. I alt er manden tiltalt i 972 forhold.

Ifølge Tine Graakjær startede sagen i marts 2021, da en kvinde havde anmeldt til Den Blå Avis, at hun ikke havde modtaget betaling for den computer, hun havde solgt gennem platformen.

Kort tid efter ser hun angiveligt sin computer være til salg på avisen igen. Derfor får hun en bekendt til at skrive til sælgeren, hvorefter personen møder op på adressen med politiet, og her bliver den 31-årige mand anholdt.

Sidenhen er mange flere sager om svindel dukket op, som politiet mener kan knyttes til tiltalte. Derfor er manden nu varetægtsfængslet.

Sagen handler om forskellige slags økonomisk kriminalitet. Men de fleste forhold i anklageskriftet handler om varer, der er købt på kredit på en lang række hjemmesider, hvor der ikke er krav om validering.

Her skal man kun oplyse navn, adresse og et cpr-nummer for at få en vare sendt til sin adresse eller til en pakkeshop. Anklager mener, at manden, i stedet for sine egne, har brugt andres personoplysninger til at få tilsendt varerne til pakkeshops.

Manden er ifølge anklager kommet af besiddelse af personoplysningerne på forskellig vis. Blandt andet ved at udgive sig for at være jobkonsulenter, hvor han har tilbudt rengøringsjobs.

Her har han gennem jobansøgninger fået de oplysninger, han havde brug for til at købe varer på kredit. Efterfølgende har de forurettede modtaget en faktura eller en rykker fra inkasso for varerne.

Den 31-årige mand har under sin forklaring i retten sagt, at han ikke har svindlet, når han har købt varer over Den Blå Avis.

- Jeg betaler for de ting, jeg køber, lød det.

Ud over køb på kredit, er han også tiltalt for både at købe varer på Den Blå Avis og Facebook uden at betale for dem ved at annullere bankoverførslen til sælger.

Modsat har han ifølge tiltalen også solgt varer, som han ikke har sendt til køber, der har betalt for dem. Eksempelvis flere Nintendo Switchs og AirPods. Flere af de forhold erkender manden.

Anklager har under retsmødet blandt andet nedlagt påstand om fængselsstraf, udvisning af Danmark og erstatning til flere af de forurettede.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126