23948sdkhjf

Kæmpe millionkrav mod konkursramt auktionsside

Konkursboet efter Lauritz.com fik 2,9 millioner kroner, da Auktionshuset.com købte hovedparten af Lauritz.com

Mens kravene til Lauritz.com løber op i et trecifret millionbeløb, er aktiverne i konkursboet på nuværende tidspunkt opgjort til knap 6,2 millioner kroner.

Det fremgår af en redegørelse fra de to kuratorer i konkursboet, Rune Derno og Henrik Selchau Poulsen.

Der er blandt andet hentet penge ved at sælge ud af kunst samt ved salget af Lauritz.com til ejerne af Auktionshuset Hørsholm.

Kravene mod konkursboet er opgjort til knap 172 millioner kroner. Konkursboet modtager fortsat anmeldelser, og der bliver derfor løbende registreret krav, lyder det.

Kuratorerne meddelte 1. august, at hovedparten af Lauritz.com var blevet solgt til Auktionshuset.com, som også ejer Auktionshuset Hørsholm.

I redegørelsen fremgår det, at konkursboet fik en købesum på 2,9 millioner kroner. Heraf er 1 million pantesikrede aktiver i form af varemærket "Lauritz.com", skriver kuratellet.

Kuratorerne skriver desuden, at der 30. juli 2024 vil blive overført yderligere 1,16 millioner til konkursboet, hvis vilkårene i en såkaldt earn-out er opfyldt.

En earn-out er en aftale mellem køber og sælger, hvor den endelige købesum er afhængig af virksomhedens fremtidige indtjening.

Det er endnu usikkert, om vilkårene i aftalen bliver opfyldt, lyder det fra kuratorerne.

Kuratellet har desuden rettet krav mod Bengt Sundstrøms private selskaber Blixtz Holding og Ejendomsselskabet Blixtz. De samlede krav mod de to selskaber er på lidt over 20 millioner kroner.

Der er blevet indgået en aftale mellem Lauritz.com og Blixtz Holding-koncernselskaberne samt disses ultimative ejere, skriver kuratorerne.

Som led i aftalen har selskaberne frivilligt indvilget i at anerkende 19,8 millioner kroner af de rejste krav samt at frafalde modregning med alle modkrav.

Om Blixtz-koncernen er i stand til at betale, afhænger dog af om det væsentligste aktiv bliver solgt. Det er en ejendom i Frankrig.

Bengt Sundstrøm ejer vinslottet Chateau Vignelaure i Frankrig.

Artiklen er en del af temaet Auktionshus i forfald.

Se nøgletal for:
Læs mere om: konkurs auktion
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.703