23948sdkhjf

Coolshop-ejere køber svensk spilfirma med "gabende tom" pengekasse

Pengekassen var tom efter store tab. Nu skal en ny ejerkreds få firmaet på ret køl - og alle ansatte følger med

Den nordjyske erhvervsmand Jacob Risgaard har sammen med sine forretningspartnere været på indkøb.

Storindkøb.

For en foreløbig pris på knap 50 millioner kroner har Jacob Risgaard og de øvrige medejere af Entertainment Trading A/S, der er bedst kendt for at stå bag Coolshop, overtaget aktiemajoriteten i Nordic Game Supply, der distribuerer computerspil.

Det skriver Finans.

Hidtil har Nordic Game Supply været ejet af børsnoterede svenske Thunderful Group. Nu er den danske forretning solgt fra til et nystiftet selskab.

Ejerkredsen i det nystiftede selskab er koncernen bag Coolshop og Nordic Game Supplys adm. direktør, Henrik Mathiasen.

I en meddelelse til fondsbørsen i Sverige oplyser Thunderful Group, at de nye ejere - som var i konkurrence med en håndfuld andre potentielle købere - har betalt en foreløbig pris på cirka 49 millioner danske kroner for at overtage Nordic Game Supply.

Dertil kommer værdien af ordrer, som allerede er bestilt.

Store milliontab - og en tom kasse

Selskabets 10 ansatte følger med, og Henrik Mathiasen siger til Finans, at det nu handler om at få Nordic Game Supply på ret køl.

Det er der i den grad brug for.

På to år har firmaet, der holder til i Aarhus-forstaden Tranbjerg, samlet tabt over 70 millioner kroner. Og pengekassen i det gamle selskab var gabende tom.

Den nye majoritetsejer, Entertainment Trading A/S, har ejerandele i over 17 forskellige selskaber. Det klart største aktiv er netbutikken Coolshop, som sælger alt fra legetøj til elektronik, køkkenudstyr og hundefoder.

Ejerkredsen i Entertainment Trading A/S består af Jacob Risgaard, brødrene Mark og Mike Nielsen og Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen, som i 2021 købte 25 procent af foretagendet.

Se nøgletal for:
Læs mere om: opkøb detailhandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.687