23948sdkhjf

Arla løber ikke tør for Gammel Knas: Man skal bare lede lidt længere

I en pressemeddelelse oplyser Arla at virksomheden ikke løber tør for Gammel Knas. Men produktionstiden er lang, og det vil tage tid, før den fulde efterspørgsel kan imødekommes

- Vi løber ikke tør for Gammel Knas. Vi har øget produktionen af osten, der modner i mere end to år på Nr. Vium Mejeri. Indtil 2026 fordeler vi de tilgængelige mængder blandt forhandlere og restauranter.

Sådan skriver Arla i en pressemeddelelse, der kommer efter flere artikler fra diverse medier, der har nævnt, at publikumsfavoritten efterhånden var en sjælden ost.

Gammel Knas, der er en nyfortolkning af havarti, modner i mere end 24 måneder, før den er klar – og netop dette har gjort, at osten den seneste tid har været genstand for en del omtale.

- Men vi løber ikke helt tør for Gammel Knas, som rygtet ellers siger. Selvom vi, grundet den lange lagringstid, ikke kan imødekomme den fulde efterspørgsel frem mod 2026, så vil der løbende blive frigivet nye mængder. Der vil således stadig være Gammel Knas at finde hos caféer, restauranter og specialbutikker, selvom man måske skal lede lidt længere efter osten, end man er vant til, udtaler Sofie Biltoft-Riis, direktør for Arla Unika, i en pressemeddelelse.

Rationerer oste

Under den lange modning får osten sin særlige smag, der balancerer mellem fedme, sødme og syre, samt sin unikke struktur med proteinkrystaller. Hver uge produceres store mængder Gammel Knas på Nr. Vium Mejeri, som efterfølgende bliver lagt til modning. Fordi osten produceres ugentligt, modtager Arla derfor også nye mængder af osten hver uge, i takt med at den bliver klar.

Selvom Arla grundet en stigende efterspørgsel allerede har sat produktionen op, er virksomheden dog stadig nødt til at rationere de oste, der er tilgængelige lige nu, så det bliver sikret, at så mange som muligt stadig kan få fat i osten. Arla oplyser at produktionen er øget markant, men da osten skal modne længe, vil de større mængder af osten først være færdigmodnede i 2026.

De mængder Gammel Knas der modtages løbende fordeles mellem både vores webshop, butik i Torvehallerne, og de mange forhandlere, caféer og restauranter, der også sælger og serverer osten.

- Vi har fordelt de tilgængelige mængder ligeligt over perioden mellem nu og 2026, og der vil løbende blive frigivet Gammel Knas, som er allokeret til eksisterende kunder baseret på forecast, siger Sofie Biltoft-Riis.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063