23948sdkhjf

Danish Crown fyrer

Danish Crown afskediger omkring 80 ansatte i Ringsted og 64 fordelt på flere lokale anlæg.
Faldende leverancer af slagtesvin kombineret med, at ferietiden er overstået, har fra denne uge betydet, at der lokalt er blevet afskediget medarbejdere på nogle af Danish Crowns anlæg.

- Det er helt almindelige sæsonudsving i produktionen, der er baggrunden for, at en række af vores afdelinger for tiden er nødt til at foretage tilpasninger. Når vi får færre svin til slagtning, er vi selvfølgelig nødt til at reagere på det og justere på antallet af folk, vi har brug for. Det er ikke en konsekvens af sidste uges afstemning, siger direktør for Teknik og Produktion Søren F. Eriksen med henvisning til Tillidsmandskollegiets forslag om, at slagteriarbejderne skulle investere en del af deres løn i slagtesvineproduktion.

Slagteriet i Ringsted har oplevet et fald på 7000 svin om ugen, og som følge af det er der blevet varslet, at omkring 80 medarbejdere hen over den kommende tid vil blive afskediget.

Tilsvarende har slagterierne i Sæby og Blans oplevet ca. 3000 færre slagtesvin om ugen, og det vil betyde farvel til henholdsvis 16 og 25 medarbejdere, mens tilpasning efter ferietiden i Faaborg vil resultere i, at 23 medarbejdere må stoppe.

- Vi vil i den kommende tid se, at fabrikkerne lokalt retter antallet af medarbejdere til efter, hvor mange svin der levereres til slagtning. Samtidig vil det i nogle tilfælde være muligt at tilbyde beskæftigelse på aftenhold, sådan som 13 af de 25 afskedigede medarbejdere i Blans er blevet det, siger Søren F. Eriksen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125