23948sdkhjf

Tonsvis af fødevarer beslaglagt i Nordvestkvarteret

Fødevarestyrelsen har på en målrettet aktion i seks mindre supermarkeder enten beslaglagt eller nedlagt forbud mod salg af omkring 7,5 tons fødevarer.
Fødevarestyrelsen har netop gennemført en aktion målrettet butikker i Nordvest med assistance fra Politi og Skat. Her blev der beslaglagt eller nedlagt forbud mod at sælge tonsvis af brød, kager, pølser, konserves og færdigretter, der i adskillige tilfælde ikke levede op til fødevarelovgivningen. Dermed kunne de potentielt udgøre en sundhedsrisiko for forbrugerne.

- Hvis man ønsker at drive forretning i Danmark, skal man leve op til reglerne, hvad enten man driver sin butik i Nordjylland, Vestsjælland eller i 2400 Nordvest, siger fødevareminister Karen Hækkerup.

Manglede dansk mærkning
Kontrollen afslørede, at virksomhederne især havde problemer med mærkningen af deres varer. I flere butikker var halvdelen af de kontrollerede varer ikke mærket korrekt eller på dansk. Yderligere var der flere butikker, der ikke havde styr på sporbarheden. De kunne således ikke under kontrollen dokumentere, hvorfra varerne kom - et ellers helt centralt element i fødevaresikkerheden og et ufravigeligt krav i EU’s fødevarelovgivning.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har en velfungerende fødevarekontrol, der kan sætte problemvirksomhederne under lup og følge op med aktioner og sanktioner som i denne sag, siger Karen Hækkerup.

Indskærpelser, bøder og politianmeldelser på vej
I flere tilfælde fandt Fødevarekontrollen også problemer med opbevaringen af varerne, temperaturer, mangelfuld rengøring og skadedyrssikring. Virksomhederne kan nu se frem til en række indskærpelser, bøder og politianmeldelser for overtrædelser af fødevarelovgivningen. Politi og Skat deltog også i aktionen.

- Jeg er ikke tilfreds med, at flere virksomheder i Nordvest ikke har styr på butikken. At Fødevarekontrollen kan finde så massive overskridelser af helt basale regler for fødevarehåndtering er under al kritik, slutter Karen Hækkerup.

Kilde: Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078