23948sdkhjf

City2 sælger ud af gemmerne i utraditionel butik

City2 sætter fokus på bæredygtighed og åbner ny butik, som vil sælge gamle varer på en ny måde. I den nye butik kan man købe puder af brugte reklamebannere, møbler af returkasser og kjoler af gamle modemagasiner.
City2 slår dørene op for en butik, der kun sælger brugte varer med en særlig relation til centeret. Det sker som et led i kampagnen We Use Reuse, hvor genanvendelse og bæredygtig shopping er højsædet.

I butikken ”Treasures”, sælges gamle skatte, som er fundet rundt omkring i City2’s gemmer, side om side med nye kreationer lavet af materialer med en speciel City2-historie. De ansatte har doneret en del af deres aflagte tøj, som er hængt op på byggehegn fra den igangværende ombygning. Butikken lyses op af en lampe lavet af gamle plastflasker, og alt inventar kan købes – undtagen kasseapparatet.

- Store indkøbscentre sælger normalt kun nye varer, men vi vil gerne gå i en anden retning og vise, hvor langt man kan komme ved at tænke genanvendelse ind i alt, hvad man gør. I Treasures kan de besøgende købe en masse ting, som egentlig skulle have været smidt ud, men som nu har fået nyt liv ved at blive tænkt ind i en anden sammenhæng, siger Bente Enert, der er marketing- og kommunikationschef i City2.

Åbning af Treasures markerer samtidig starten på We Use Reuse-kampagnen, hvor flere af pionererne inden for dansk mode og genanvendelse har bidraget med originale kreationer.

Designeren Klaus Samsøe har eksempelvis lavet sofaer af brugte paller fra Dansk Retursystem, mens papirkunstneren Veronica Hodges har forvandlet City2’s gamle modemagasiner til kjoler og skulpturer, der også kan købes i den nye butik.

- Vores mål er at få folk til at stoppe op og tænke mere over, hvordan genanvendelse kan få vores ressourcer til at række længere, men vi er også blevet inspireret af den bredere tendens i modebranchen, hvor gammelt og nyt i stigende grad kombineres for at skabe en personlig stil. Det så vi bl.a. under modeugen i august, og med åbningen af Treasures får de besøgende i City2 nu også den mulighed, fortæller Bente Enert.

Den nye butik er åben indtil kampagnens afslutning den 4. november. Overskuddet fra salget går til City2’s fond, der støtter svagt stillede familier i lokalområdet op til jul.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062