23948sdkhjf

Ja til udvidelse af Solrød Center

Et forslag om at udvide Solrød Center med en ny dagligvarebutik er blevet godkendt af Solrød Byråd.
Med byrådets godkendelse af lokalplanforslaget rykker planerne om etablering af en discountbutik med dagligvarer samt 26 boliger i en udvidelse af Solrød Center mod nordøst et skridt nærmere virkeliggørelsen.

- Vi har i vores behandling lagt vægt på at vi dels ikke får femetagers boligbyggeri ud mod Solrød Strandvej, dels at der etableres bedre indkøbsmuligheder i Solrød med de naturlige fordele dette indebærer for vores borgere, slutter Niels Hörup.

Styrker centret
Forslaget indebærer at der kan etableres en ny dagligvarebutik, der tilknyttes centergaden via en nyetableret stiforbindelse, og udgør den nye bebyggelses stueplan. I terræn etableres desuden parkeringspladser samt en ny vejforbindelse til Solrød Byvej og Solrød Strandvej.

- En detailhandelsanalyse, der blev færdiggjort i juli 2012 og er udført af ICP, konkluderede at hvis der etableres en dagligvarebutik i den nordøstlige ende af Solrød Center ved Solrød Strandvej, vil dagligvareudbuddet i centret blive øget og dermed vil centret samlet set blive styrket, udtaler borgmester Niels Hörup.

Denne styrkelse skal ses på baggrund af at borgerne vil opleve et bedre butiksudbud – og at placeringen af dagligvarebutikken ved Solrød Strandvej og Solrød Byvej har en god trafikal placering, som er attraktiv i forhold til at tiltrække kunder direkte fra Solrød Strandvej. Det vil desuden indebære en styrkelse af centrets øvrige butikker, idet man hermed kan tiltrække kunder, der ellers ikke handler i Solrød Center.

Byrådet godkendte "Forslag til Lokalplan for Solrød Center Nordøst (301.9)” den 7. oktober 2013. Lokalplanen er nu i offentlig høring frem til den 6. december 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082