23948sdkhjf

Fanger fra Vridsløselille designer interiør til City2

Gamle cellemadrasser og kasserede reklamebannere får nyt liv, når indsatte fra Statsfængslet i Vridsløselille designer interiør til City2’s efterårskampagne.
På specialafsnit D1 i Vridsløselille Statsfængsel sidder en gruppe indsatte lige nu og syr puder og hynder af cellemadrasser og gamle City2-bannere.

De skal pryde de sofaer, som pioneren inden for dansk mode og genanvendelse, Klaus Samsøe, har designet af centerets aflagte paller fra Dansk Retursystem. Og sofaerne skal stå side om side med kjoler og skulpturer, som papirkunstneren Veronica Hodges har kreeret af City2’s gamle modemagasiner.

Men for Flemming J., der afsoner en langtidsdom i Vridsløselille, handler det om meget mere end det. Det er en meningsfuld måde at byde ind i samfundet med sine ressourcer på:

- Det betyder meget, at jeg ikke bare sidder passivt og afsoner en dom, men også får lov til at bruge de evner, jeg rent faktisk har. Med City2-projektet er det motiverende at designe nogle ting, der giver mening i en større sammenhæng ude i den virkelige verden. Det er en måde, jeg kan være med til at give noget tilbage på, fordi jeg ved, at det kommer til at gavne nogle andre, der har det svært, siger Flemming der er én af de indsatte på specialafsnit D1

Interiøret skal nemlig ikke kun pynte, det skal også sælges. Overskuddet går til City2’s fond, der støtter økonomisk svært stillede familier i lokalområdet op til jul. For City2 handler kampagnen netop om, at både produktion, produkt og pris skal gavne bedst muligt. Derfor giver det rigtig god mening at inddrage de indsatte i centerets efterårskampagne:

- For os handler det om at tænke nyt ved at bruge noget gammelt. Det er tankevækkende at se, hvordan materialer vi ellers uden tøven havde kasseret, bliver smukke og brugbare ved at komme i de rigtige hænder. Og i Vridsløselille er der jo tydeligvis kompetente ressourcer, som kan bidrage på lige fod med kendte designere, så det her projekt gavner os mindst lige så meget, som det gavner de indsatte”, siger Bente Enert, marketing og kommunikationschef i City2.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579