23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på RetailNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ikeas kødboller er en milliardforretning

Møbelgiganten sælger mad efter samme koncept som med møblerne - og konceptet er en milliardforretning.

For næsten 30 år siden besluttede Ikeas grundlægger, Ingvar Kamprad, at indføre cafeterier i sine store varehuse verden over.

I dag produceres der blandt andet 150 mio. stk. kødboller til kunderne. Det skriver Wall Street Journal ifølge epn.dk.

På verdensplan giver Ikeas cafeterier i dag en årlig indtægt til koncernen på to mia. dollars eller 11 mia. kr.

- Vi valgte fem retter, for man kan ikke have 25 forskellige ting på menuen i en forretning der på en lørdag skal betjene 5.000 kunder, siger Sören Hullberg til Wall Street Journal.

Sören Hullberg er manden, som fik til opgave at skabe Ikeas fødevareafdeling.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.156