23948sdkhjf

Pengene ligger i teknikken mener Vero Moda indehaver

De fleste butiksindehavere interesserer sig ikke for teknik. Men det burde de gøre, mener indretningsarkitekt Michael Mentzler, der har indrettet butikker i 30 år og selv er indehaver af 18 Vero Moda og Pieces-butikker.
Konkurrencen i detailhandelen er hårdere end nogensinde før. Den globale finanskrise har fejet henover mange butikker de seneste fem år, og mange er bukket under som følge af vigende omsætning og indtjening.

Blandt de, der ikke alene har overlevet, men også har set muligheder i krisen, er Michael Mentzler, indretningsarkitekt og indehaver af 18 Vero Moda og Pieces-butikker.

Han ser ikke alene en god forretning i de varer, han sælger i butikkerne, men også i at reducere omkostningsniveauet ved at tænke grønt.

- De fleste butiksindehavere interesserer sig ikke for teknik. Det samme gælder egentlig også mange rådgivere og indretningskonsulenter. Det bør de gøre, for ved at tænke grønt kan man både være en god samfundsborger samtidig med, at det er godt for pengepungen, siger Michael Mentzler.

Teknologi og design i forening
En af hans 18 butikker ligger i Solrød Centret. I samarbejde med belysningsvirksomheden Flash Light A/S, som han har arbejdet sammen med siden 1992, udarbejdede han for et par år siden en belysningsplan, som både skulle signalere et moderne og elegant udtryk og som samtidig skulle byde kunderne velkommen og præsentere tøjet i de rigtige miljøer og med den rigtige farvegengivelse.

- I Solrød ønskede vi at skabe en harmonisk butiksindretning, der kan fornyes og dramatiseres i takt med at butikken skifter indretning og sæson, fortæller Michael Mentzler, der valgte at udskifte de eksisterende CDM-lyskilder med sorte VITA 25W Bridge Lux LED spotlights fra Flash Light.

Fordelene ved LED er mange
Selvom der er fordele og ulemper ved både CDM og LED, er Michael Mentzler blevet varm tilhænger af LED. Det er der en række årsager til, fortæller han:
- LED holder ca. 40.000 timer og det betyder, at vi ikke skal skifte pærer så tit. Derudover udvikler LED-pærer udvikler mindre varme, hvilket reducerer belastning af klimaanlægget med ca. 20 %. Hvor CDM tager tid, før de lyser op, tænder LED med det samme. Endelig er der en mere ægte farvegengivelse, og LED bleger ikke tøjet, siger Michael Mentzler.

Business Casen er oplagt
Michael Mentzler arbejder med de store tals lov. Men selv med et par usikre faktorer i ligningen er han mere end sikker på, at der er penge at tjene på bundlinjen ved at tænke grønt, når man investerer i ny belysning til en detailbutik:

- Vi har omkring 80-100 spots pr. butik og regner med at investeringen i helt ny belysningsløsning er tjent hjem på mindre end fem år. Og herefter er det penge direkte på bundlinjen i butikken, fastslår Michael Mentzler, som venter at spare ca. 100.000 kr. på el og vedligehold over ti år.

Han har beregnet, at investeringen i ny belysning medfører en besparelse, der svarer til en forrentning på 17-18 %.
- Og hvor kan man ellers få den slags afkast af sin investerede kapital i disse tider, spørger butiksindehaveren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109