23948sdkhjf

Dansk Supermarked til salg?

Danmarks største detailkoncern kan være på vej på nye hænder. Mærsk-koncernen åbner for frasalg af Dansk Supermarked, hvis den rigtige køber melder sig.
Berlingske Business Magasin har interviewet Mærsk-topchef Nils Smedegaard Andersen. Han blev direkte udspurgt om idéen om at sælge Dansk Supermarked og ejerandelen af Danske Bank.

- Danske Bank er en langsigtet investering, som vi vil blive i, men det er ikke en del af kerneforretningen. Og så har vi en række andre virksomheder, som vi har sagt, at vi betragter som investeringer, og dem vil vi sælge, hvis der er en anden, bedre ejer, og vi kan finde nogle bedre konstruktioner, svarer Nils Smedegaard Andersen ifølge Berlingske.

Et eventuelt salg skal være med til at strømline koncernen og frigive kapital til investeringer. Et salg af dagligvareforretningerne har før været forslået, men hidtil er dette blevet pure afvist. Blandt andet har ATP tidligere været fortaler for salg af dele af koncernen, der ikke var en del af kerneforretningen.

Det er en rigtig god idé at sælge hvis prisen er god, siger Jacob Pedersen, analytiker i Sydbank.

- Mærsk har et dedikeret fokus på shipping og olieindustri, og det er svært at forstå, hvorfor Dansk Supermarked skal være med i koncernen, når det ligger så langt fra kerneforretningen, siger Jacob Pedersen til Berlingske.

Dansk Supermarked har været en del af Mærsk-koncernen siden 1964 og omfatter 1241 Netto/DøgnNetto-butikker, 87 Føtex-butikker, 18 Bilka-butikker samt to Salling-stormagasiner. Det skriver Politiken.

Der er dog ingen oplagte købere til Dansk Supermarked, ifølge Berlingske.

- Jeg har svært ved at se, hvem der skulle være interesseret i at købe en butikskæde, der er tyndt spredt ud over markeder, der ikke hver for sig er interessante. De globale spillere er i dårlig form. For ti år siden kunne eksempelvis Carrefour købe sig til vækst, men hvis der handles i dag, er de sælgerne, siger Jaime Vazquez, detailanalytiker i investeringsbanken JP Morgan ifølge Berlingske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141