23948sdkhjf

Bilka og Føtex vil have vineksperter på deltid

Eksperter på deltid booster vinsalget i Bilka og Føtex.
Men den slags eksperter vokser ikke på træerne, så kæderne søger nu intensivt efter studerende, efterlønnere og lignende med gode salgsevner og forstand på vin

Dansk Supermarked er ude med den store proptrækker for at finde vinkyndige medarbejdere, som ønsker at arbejde på deltid i Føtex eller Bilka. De varehuse, som allerede har ansat vineksperter, oplever nemlig en salgsvækst på op til 23 procent.

Field Sales Manager Helle Løkkegaard står for rekrutteringen af vineksperter til landets 89 Føtex- og 17 Bilka-varehuse. Hun stiller nogle helt klare krav til vinmedarbejderne.

- Det vigtigste er, at de har fokus på kunden og kundens behov. De skal have engagement og lyst til at sælge og vejlede om vin. Om de er efterlønnere, selvstændige eller studerende, er ligegyldigt. De skal bare have masser af salgstalent og interesse for vin, siger hun.

Vinmænd hitter i Hasseris
Et af de varehuse, som oplever fordelene ved at have vineksperter i huset, er Føtex food i Hasseris i Aalborg. Her opererer makkerparret Carl Fryland Clausen og Mathias Brinkmann-Pedersen torsdag, fredag og lørdag eftermiddage og aftener. Aldersforskellen mellem de to er 47 år. Carl på 65 er pensionist, og 18-årige Mathias er studerende, men fælles for dem er, at de begge har bred viden om de ædle dråber, og at de nyder at rådgive kunderne om vin, der passer til varerne i indkøbsvognen.

Siden de to kom til, er vinsalget i huset steget med 18 procent.

- De er supergode, fordi de er en fast del af det varehus, de kommer i. De kender sortimentet, kollegerne og ikke mindst kunderne, fortæller Helle Løkkegaard.

Alder er underordnet
Selvom Carl er fyldt 65 år, så er han slet ikke færdig med at arbejde.

- Jeg har i mange år haft interesse for vin. Men det, jeg virkelig holder af ved at arbejde her, er at sælge og have kontakt med kunderne. Jeg tager mig tid til at lytte, og på den måde sikrer jeg, kunden får den helt rigtige vin med hjem. Og det er jo et dejligt job, siger han.

Mathias på 18 år er nærmest flasket op med vin. Hans far har i mange år importeret vin på hobbybasis, og det har smittet af. Hvor andre unge har store højttalere på værelset, har Mathias et vinskab. Også hos Mathias er kunderne i fokus.

- Jeg kan lide at bruge min viden om vin og derigennem hjælpe kunderne til at træffe det rigtige valg. På den måde er det her et genialt fritidsjob ved siden af mine studier, siger han.

Gode vinmænd til deltidsjob er svære at finde
Helle Løkkegaard er kræsen, når hun ansætter, for vinmedarbejderne bliver en fast del af huset, og de skal både kunne skabe kontakt til kunderne, have viden om vin, og så skal de have talent for og lyst til at sælge.

- Den sammensætning af kompetencer hænger ikke på træerne, når jobbet samtidig er begrænset til cirka 35 timer per måned. Men jeg er sikker på, at der findes flere gode folk derude, som har både tid, lyst og de kompetencer, der skal til. Og dem vil jeg rigtig gerne høre fra, siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117