23948sdkhjf

Optimismen bider sig fast i service - og detailvirksomhederne

Det nye konjunkturbarometer for servicesektoren er igen i plus. Virksomhederne tror på fremtiden, og det giver forhåbninger om flere arbejdspladser, vurderer Dansk Erhverv.
Stemningen i servicesektoren og detailhandlen er vendt, og de sidste par måneders faldende tendens i konjunkturbarometeret er stoppet. Barometeret for servicesektoren steg således i oktober til 7 fra 5 måneden før, mens detailhandlens barometer steg til 11 fra 6 i september.

Det er overordentlig vigtigt for at få gang i dansk økonomi, at erhvervslivet ser mere positivt på situationen, vurderer Dansk Erhverv:

- Det er et absolut must, at virksomhederne begynder at have mere positive forventninger til deres økonomiske situation, hvis der skal skabes flere nye job. For de bedre konjunkturforventninger afspejler sig som regel også i positive forventninger til beskæftigelsen, og det har vi stærkt brug for efter flere års krise på arbejdsmarkedet, siger Michael H.J. Stæhr, cheføkonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Undtaget fra denne regel er kun servicesektoren, der på trods af positive forventninger til den kommende omsætning alligevel forventer lavere beskæftigelse. Det positive element i disse lidt skuffende beskæftigelsesforventninger er dog, at stemning ser ud til at blive bedre sammenlignet med for et år siden.

- Det tyder på, at det alligevel går den rigtige vej. I serviceerhvervet har man haft tendens til at være en anelse mere positiv, end den faktiske udvikling har kunnet understøtte, og det kan muligvis forklare de negative beskæftigelsesforventninger. Hvis de positive forventninger til omsætningen tidligere har givet sig udslag i ansættelser, så opstår der nemt en overkapacitet, når omsætningen ikke helt følger trop med forventningerne. Det kræver en tilpasning, siger Michael H.J. Stæhr.

Dagens øvrige konjunkturbarometre bekræfter billedet af, at det går bedre, idet indikatoren for industrien er uændret, men fortsat ligger positivt, mens byggeriets sammensatte konjunkturindikator er steget en anelse, men dog fortsat er negativ.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109