23948sdkhjf

Krisen har udviklet sig til den rene sko-krise

Siden 2007 er forbruget indenfor kvinder og mænds indkøb af sko faldet. Det viser nye tal fra Dansk Statistik.
De danske husstandes forbrug på sko, støvler og sandaler til kvinder er faldet med 27 pct. fra 2007 til 2011. Tallene er sammenlignet på tværs af regioner. Regner man det om til penge, svarer det til et fald fra 1.470 kr. til 1.070 kr. om året. Det oplyser epn.dk.

De københavnske kvinder har næsten halveret deres skoforbrug. Det er gennemsnitligt gået fra 1.850 kr. i 2007 til 1.130 kr. i 2011.

- Den økonomiske usikkerhed i samfundet har gjort, at mange har skåret ned på forbruget. Jeg tror, at det har haft den konsekvens, at folk har brugt deres sko i en længere periode i stedet for at købe nye. Og så vil jeg tro, at mange også handler i outlet-butikker og på lagersalg, hvor man kan købe til halv pris, hvis man kan leve med, at det så er sidste års model, forklarer Deloittes senior manager med speciale inden for tekstilbranchen, Morten Gade Steinmetz, ifølge epn.dk.

[b]Fremgang hos jyske mænd/b]
Noget tyder på, at mændene ikke har overtaget kvindernes gamle sko-vaner. Det mandlige køn har nemlig også oplevet en nedgang. Københavnske mænd har oplevet størst nedgang med et fald på 43 pct. i perioden.

Stik modsat ser det ud hos mændene i Midtjylland og Nordjylland. Her oplever man en fremgang i forbruget af fodtøj på henholdsvis 14 pct. og 21 pct.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109