23948sdkhjf

Arbejdsretten frikender Silvan i sag om indkvartering

Det ikke er misbrug af ledelsesretten eller krænkende, når medarbejdere bliver indkvarteret på dobbeltværelser med personer af samme køn, fastslår Arbejdsretten.
Det er hverken krænkende for de ansatte eller misbrug af ledelsesretten, når en virksomhed indkvarterer sine ansatte på dobbeltværelser med personer af samme køn på obligatoriske kurser.

Det fastslog Arbejdsretten i en dom sidste uge, som blev rejst af HK Handel mod Silvan.

Silvan-ledelsen meddelte i februar 2012, at man fremover ville indkvartere de ansatte på dobbeltværelser – dels af sparehensyn, men også fordi at det blev stadig sværere at finde kursteder med plads til kædens ansatte.

Umuligt at forudse for medarbejderne
Det førte til, at HK Handel – på vegne af tre ansatte i Silvan – rejste en sag med påstande om, at Silvan derved misbrugte ledelsesretten og samtidig gik langt ind over de ansattes intimsfære.

I domsudskriften argumenterer HK Handel blandt andet for, at tiden på værelset er fritid samt en uforudset følge af ansættelsen i Silvan:

- Medarbejderne får kun løn for 7,4 timer, selv om kurserne indebærer overnatning. Den tid, medarbejdere opholder sig på værelset, er fritid, fordi Silvan ikke betaler løn. Silvans butiksfunktionærer er ikke ansat til at sove sammen. Det ligger ikke i deres stillingsbeskrivelse, at de skal på kursus, og det er en ny praksis hos Silvan, at medarbejderne skal sove sammen, så medarbejderne har ikke kunnet forudse denne situation, da de blev ansat i Silvan, lyder det blandt argumenterne.

Muligt at anmode om enkeltværelse
Silvan forsvarer sig omvendt med, at det i de fleste brancher er normal praksis at dele værelse med sine kollegaer samt at antallet af klager over denne praksis i Silvan har været minimal.

- Der har alene været tale om en enkelt overnatning, hvor deltagerne forud et blevet gjort bekendt med, at værelsesdeling ville forekomme, og hvor medarbejderne har haft indflydelse på, hvem de skulle overnatte sammen med. Desuden har medarbejderne efter eget ønsket kunnet anmode om at overnatte på enkeltværelse, argumenterer Silvan-ledelsen i sagen.

Arbejdsretten lægger i sin afgørelse vægt på, at Silvan på forhånd havde givet ”en fuldt saglig og driftsmæssig begrundelse” for at ændre på sin praksis og pointerer, at det ikke er unormalt at virksomheder indkvarterer sine ansatte på dobbeltværelser.

Arbejdsrettens afgørelse kan læses i sin fulde ordlyd her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078