23948sdkhjf

Tre priser sætter bæredygtigt design på agendaen

I denne uge afholdes FSC Design Award for ottende gang, og i år uddeles hele tre priser til bæredygtigt design med kommercielt potentiale.
Bæredygtighed og æstetik skal gå hånd i hånd med kommercielt potentiale, når 102 studerende fra de danske design- og arkitektskoler dyster om hovedprisen ved FSC Design Award 2013. Med sig har de 68 produkter i størrelsen 1:1, som udstilles på konkurrencedagen og vurderes af et professionelt dommerpanel.

Aller Huset i København danner rammen om dette års prisuddeling, som udover FSC Design Award også omfatter Trip Traps Crafted Prisen samt den helt nye Mad & Bolig designpris. Den ottende udgave af FSC Design Award bliver dermed den største til dato.

- FSC Design Award vokser år for år. Denne gang bliver det med rød løber, champagne og større mediedækning end nogensinde før, fordi vi har Mad & Bolig med som mediepartner, siger sekretariatschef i FSC Danmark, Loa Dalgaard Worm, som desuden glæder sig over, at det er lykkedes at få miljøminister Ida Auken til at stå for overrækkelsen.

Et skridt på vejen mod egen virksomhed
Formålet med FSC Design Award er at få upcoming designere og dermed kommende trendsættere til at overveje, hvordan deres materialevalg har indflydelse på miljø, dyr og mennesker. Udover at være en øjenåbner kan konkurrencen også være et springbræt til at starte egen virksomhed. Det er sidste års vindere, Sanne Kyed og Anne Nørbjerg, et godt eksempel på.

- Konkurrencen har været det første skridt for os i retning af at skabe vores identitet i designbranchen. Vi er blevet eksponeret vidt omkring af FSC og andre medier, og konkurrencen har givet os mod på at starte vores eget brand Nordvink. Der er ingen tvivl om, at vi er blevet mere bevidste om bæredygtighed, og de produkter, vi indtil videre har lanceret, er alle i FSC-certificeret træ, fortæller Sanne Kyed.

Sanne Kyed og Anne Nørbjerg vandt FSC Design Award 2012 med havebordet ”DryUnder”, der har indbygget tørrestativ.

Læsere kårer Mad & Bolig-vinder
Mens vinderne af FSC Design Award og Crafted Prisen findes af en jury, er det helt op til forbrugerne at afgøre, hvem der vinder Mad & Boligs designpris. Ifølge chefredaktør på Mad & Bolig, Charlotte Riparbelli, skal den nye læserpris tydeliggøre vigtigheden af at fremme bæredygtigt design:

- Vi er superstolte over, at vi sammen med FSC Danmark kan presse på udviklingen i designbranchen. Vi vil gerne være med til at påvirke de unge designtalenter til at tænke innovativt og tage bæredygtige materialevalg samtidigt med, at den bæredygtige tankegang også bliver top of mind hos forbrugerne og vores læsere. På Mad & Bolig vil vi gerne aktivt støtte op om bæredygtigt design, som på sigt giver alle en bedre verden at leve i, siger Charlotte Riparbelli.

Vinderen af Mad & Boligs designpris afgøres via en afstemning på madogbolig.dk. Afstemningen løber fra den 13. til den 20. november 2013.

Vinderdesign skal realiseres i Sydøstasien
Hovedpræmien er igen i år en rejse til et af verdens FSC-certificerede skovområder, hvor vinderen får mulighed for at se bæredygtig skovdrift med egne øjne. Den studerende vil også møde arbejdere på et lokalt værksted for i samarbejde at fremstille en version af vinderdesignet. Denne gang går turen til Sydøstasien.

Dørene åbner for FSC Design Award onsdag den 20. november klokken 15-17 på adressen Havneholmen 33, 1561 København V. Fra klokken 15 er der mulighed for at se alle de deltagende designs, inden afgørelsen klokken 16.

FSC Design Award afholdes i et samarbejde mellem FSC Danmark, WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove. Prisuddelingen sponsoreres af Trip Trap, Ikea, Jysk og Coop.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109